Home Nieuws Veel interesse voor investeren in vastgoed

Veel interesse voor investeren in vastgoed

Tijdens gesprekken met klanten merkt adviseur Thomas Kramer dat er momenteel veel interesse is voor investeren in vastgoed, met name op latere leeftijd. Bij de bank levert spaargeld niets meer op en aangevuld met overwaarde is er financiële ruimte.

Praktijkvoorbeeld financieren in vastgoed

In onderstaand praktijkvoorbeeld laat Thomas zien hoe divers een investering in (toekomstig) vastgoed kan zijn.

Hij ging in gesprek met meneer en mevrouw Van den Berg uit Roosendaal. Hij is 68 en zij is 67. Het inkomen bestaat uit twee keer AOW en een pensioeninkomen van Defensie van 65.000 euro per jaar.

Hun woning is 700.000 euro waard en hier rust geen hypotheek meer op. Ze zouden graag een deel van de overwaarde willen opnemen.

“Het eerste dat ik dan wil weten is waarvoor de overwaarde gebruikt wordt. Dit is namelijk mede bepalend voor de financiële oplossing”, aldus Thomas

De aanleiding voor het gesprek is dat meneer en mevrouw bouwgrond kunnen kopen van de gemeente. Een buitenkans die ze graag willen grijpen. Over de bestemming hebben ze ook al nagedacht. Op de grond willen ze misschien een levensloopbestendige woning bouwen. Een andere optie is een woning voor de kinderen, die het lastig hebben om in deze markt een huis te vinden.

Gedurende het gesprek kwamen ook een aantal consumptieve bestedingen te sprake. Zo is er de wens om een auto te kopen en misschien een boot. Ook de tuin moet nodig aangepakt worden. Wanneer het mogelijk is, willen ze dit deels met overwaarde financieren. Een andere wens is om minimaal 100.000 euro spaargeld als buffer te behouden.

Over de financiële oplossing zegt Thomas: “Ik heb voor hen twee scenario’s uitgerekend met de bijbehorende maandlast. Eén waarbij 200.000 euro wordt geleend en de ander 150.000 euro.”

Uiteindelijk is voor het laatste gekozen. Daarmee is inmiddels de grond aangekocht. meneer en mevrouw Van den Berg hebben nu een nieuwe aflossingsvrije hypotheek waarbij de rente 30 jaar vast staat. Zo blijven de maandlasten beperkt en weten ze voor lange tijd waar ze aan toe zijn.

“Een soortgelijke berekening maak ik ook graag voor jou. Hier vind je mijn contactgegevens of zoek een adviseur bij u in de buurt”, laat Thomas tot besluit weten.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Engin Akcatepe - Hypotheekadviseur||erkend-financieel-adviseur
Martien de Graaf - Hypotheekadviseur
Sibren Ekelmans - Hypotheekadviseur
+79
Veel interesse voor investeren in vastgoed