Home Nieuws Kies de beste zorgverzekering (5 tips)

Kies de beste zorgverzekering (5 tips)

De beste zorgverzekering is een zorgverzekering die bij u past. We geven vijf tips voor het kiezen van een zorgverzekering op maat.

Kijk verder dan de laagste premie

Vergelijk niet alleen de premie bij het kiezen van uw zorgverzekering voor 2014, maar vergelijk ook de voorwaarden. In de voorwaarden staat wat u vergoed krijgt. Om de premie te verlagen kan de verzekeraar afspraken maken met bepaalde zorgverleners. Het kan zijn dat het ziekenhuis van uw voorkeur hier niet bij zit. Lees dus altijd de voorwaarden.

Is er een collectiviteit mogelijk?

Een collectieve zorgverzekering is vaak goedkoper. U kunt als klant van NBG een collectiviteitskorting krijgen bij VGZ, Avero en ASR. Bij deze zorgverzekeraars hebben we de hoogst mogelijke collectiviteit kunnen bedingen.

Kies uw eigen risico zorgvuldig

Het verplichte eigen risico voor 2014 is € 360,-. Dit betekent dat je de kosten voor zorg uit het basispakket tot aan dit bedrag zelf betaalt, voordat het vergoed wordt door de zorgverzekeraar. De huisarts, kraam- en verloskundige zorg vallen buiten het eigen risico.

Door dit eigen risico te verhogen, wordt de zorgpremie lager. Dit is interessant als u verwacht weinig zorg nodig te hebben. Neem echter niet te veel risico. U moet er rekening mee houden dat u een onverwachte rekening van bijvoorbeeld 860 euro (maximaal eigen risico) ineens moet kunnen betalen.

Aanvullende verzekering nodig?

Als u bepaalde zorg (buiten het basispakket) vaak nodig heeft, is het verstandig om u hier aanvullend voor te verzekeren. Denk hierbij aan tandarts, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar bedenk dat een lagere premie vaak niet opweegt tegen de zorgkosten die u zelf moet betalen.

Deadlines om in de gaten te houden

Om ook volgend jaar een passende en voordelige zorgverzekering te hebben, moet u twee data in de gaten houden.

  • Tot 1 januari kunt u uw huidige zorgverzekering opzeggen of aanpassen.
  • U heeft tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Tip: zorg dat je alles voor 1 januari 2014 geregeld hebt. Dan loopt u niet het risico dat u te laat bent.

Aanbod NBG

Ook dit jaar kunnen relaties van NBG weer gebruik maken van de voordelige NBG Zorgverzekering. We hebben voor u de hoogste mogelijk korting kunnen bedingen bij een aantal grote verzekeraars.

Uw voordeel:

  • NBG Zorgverzekering: tot 10% collectiviteitskorting
  • NBG All-in polis: 10% extra premiekorting op uw schadepakket.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Steven van Koppen - Hypotheekadviseur
|
Erik van Riet - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie