Home Nieuws Checklist voor een snelle hypotheekaanvraag

Checklist voor een snelle hypotheekaanvraag

Een hypotheek wil je goed maar als het even kan óók snel regelen. Bij de aankoop van een huis heb je snel zekerheid nodig dat de hypotheek ook realiseerbaar is.

Wij zorgen voor een snelle hypotheekaanvraag zonder gedoe. Tegelijkertijd zijn we zorgvuldig en zien we niets over het hoofd.

Maar er zijn ook een aantal zaken die jíj zelf kunt doen om het aanvraagproces te versnellen. Wij hebben hiervoor de volgende checklist opgesteld.

1. Plan tijdig een oriënterend gesprek in zodat je je hypotheekmogelijkheden kent

Heb je een woning op het oog of (ver)bouwplannen, aarzel dan niet en neem alvast contact op met een hypotheekadviseur bij NBG. We berekenen je hypotheekmogelijkheden en op basis daarvan kun jij alvast een aantal keuzes voor de benodigde hypotheek maken. Zodra de aankoop of verbouwing concreet is, starten we direct met het rondmaken van de financiering.

2. Kies voor een geldverstrekker met een korte doorlooptijd

De ene geldverstrekker is sneller met het uitbrengen van de offerte dan een andere geldverstrekker. Maar er zit ook veel verschil in de tijd die een bank gemiddeld nodig heeft om de formele stukken te beoordelen. Laat ons weten hoe bepalend doorlooptijd voor jou is.

Door onze onafhankelijke positie kunnen wij je altijd onpartijdig informeren over het verschil in doorlooptijd per geldverstrekker. Uiteraard kennen wij de ook de weg om aanvragen, waar nodig, te versnellen.

3. Breng de benodigde documenten alvast op orde

Gedurende het hypotheektraject moeten verschillende documenten worden aangeleverd. Wij ondersteunen je met een online klantportaal waarop je de stukken eenvoudig kunt uploaden.

Wij geven duidelijk aan welke stukken je wanneer moet aanleveren en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen.

Lees deze voorwaarden op voorhand goed door. Afgekeurde of ontbrekende stukken zijn de belangrijkste oorzaak van vertraging bij de hypotheekaanvraag.

Bereid je dus goed voor en verzamel of vraag deze documenten tijdig aan.

4. Zorg dat je eerlijk bent in het verstrekken van je persoonlijke informatie

Zaken die bij de controle van het dossier aan het licht komen en waar in het advies geen rekening mee is gehouden, zorgen ook voor vertraging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een BKR-registratie, studieschuld, erfpachtcontract of afwijkend taxatierapport.

Tijdens het inventariseren van je persoonlijke situatie neemt een hypotheekadviseur al dit soort zaken met je door. Om je hypotheektraject niet onnodig te vertragen is het dus belangrijk dat je alle vragen open en eerlijk beantwoord.

Wil jij er vaart achter zetten en het eerste punt afvinken? Plan dan hier alvast je oriënterende gesprek met een van onze adviseurs in.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Jasper Stoker - Hypotheekadviseur
Paul Willemsen - Hypotheekadviseur
+82
Checklist voor een snelle hypotheekaanvraag