Home Nieuws Wijzigingen zorg 2014

Wijzigingen zorg 2014

Alle wijzigingen voor de zorgverzekering 2014 op een rij. Wat wijzigt er in de zorgpremie, eigen risico, het basispakket en de zorgtoeslag?

Zorgpremie 2014

De basisverzekering wordt volgend jaar iets goedkoper. Gemiddeld daalt de premie voor de basisverzekering in 2014 met zo’n 9%. De aanvullende verzekering wordt in 2014 iets duurder.

Eigen risico hoger

Het eigen risico wordt volgend jaar verhoogd. In 2014 is het verplichte eigen risico € 360,-. Tot aan dit bedrag betaalt u de zorgkosten uit het basispakket zelf. Kiest u voor een hoger eigen risico, dan betaalt u een lagere zorgpremie.

Wijzigingen basispakket

In 2013 is er flink gesneden in het basispakket voor de zorg. In 2014 blijft de basisverzekering grotendeels hetzelfde. Het basispakket wijzigt volgend jaar op de volgende punten:

  • In 2014 worden de volgende behandelingen toegevoegd bij het basispakket: stamceltherapie (ziekte van Crohn) en endoscopische step-up (pancreasnecrose).
  • De vergoeding van consulten bij een psycholoog wordt volgend jaar afhankelijk van de hevigheid van de klachten. In plaats van een maximum van 5 consulten, worden psychische klachten ingedeeld in categorieën.
  • Een aantal wetten en regels worden in 2014 overgeheveld naar de gemeente. De gemeente is volgend jaar verantwoordelijk voor: de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg), de Compensatie Eigen Risico (CER) en de fiscale aftrek specifieke zorgkosten.
  • De apparatuur voor thuisdialyse en vacuümtherapie valt volgend jaar onder de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis. Dit heeft geen financiële gevolgen voor de patiënt.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag wordt in 2014 lager. Daarbij wordt ook de inkomensgrens voor zorgtoeslag lager. Alleenstaanden met een inkomen tot € 28.482,- krijgen in 2014 een zorgtoeslag van maximaal € 864,-. Samenwonenden met een gezamenlijk inkomen tot € 37.145 krijgen volgend jaar maximaal € 1644,- zorgtoeslag. 

Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag mag uw vermogen niet hoger zijn dan het heffingsvrij vermogen in box 3 plus  € 81.360,-. Voor alleenstaanden is dit € 102.499,- en bij samenwonenden € 123.638,-.

Aanbod NBG

Ook dit jaar kunnen relaties van NBG weer gebruik maken van de voordelige NBG Zorgverzekering. We hebben voor u de hoogste mogelijk korting kunnen bedingen bij een aantal grote verzekeraars.

Uw voordeel:

    NBG Zorgverzekering: tot 10% collectiviteitskorting.
    NBG All-in polis: 10% extra premiekorting op uw schadepakket.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Sander Zitter - Hypotheekadviseur
Koen Verheijen - Hypotheekadviseur
Bert Adolfs - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie