Home Nieuws Tot 1 juli hogere NHG-grens

Tot 1 juli hogere NHG-grens

Op 1 juli wordt de NHG-grens verlaagd. Dit betekent dat de maximale hypotheek met NHG bij aankoop en oversluiten lager wordt. Wat zijn de gevolgen?

Lagere NHG-grens

De NHG-grens wordt per 1 juli 2014 verlaagd naar € 265.000,-. Nu is deze grens voor een NHG-hypotheek nog € 290.000,-. Wanneer u een woning koopt of uw hypotheek wilt oversluiten moet u daarbij rekening houden met de bijkomende kosten. De hypotheekmogelijkheden onder NHG zullen hierdoor lager uitvallen. U dient daarom rekening te houden met de volgende grenzen:

  • Oversluiten met NHG: na 1 juli maximaal € 260.000,-
  • Aankoop met NHG: na 1 juli maximaal € 250.000,-

Wilt u binnenkort een NHG-hypotheek afsluiten die hoger is dan bovenstaande bedragen? Onderneem dan nu actie. Om een nieuwe hypotheek nog onder de oude regeling te laten vallen, moet de hypotheekofferte voor 1 juli getekend zijn.

Lage hypotheekrente

Wanneer u nu een hypotheek afsluit of oversluit profiteert u te tevens van de lage hypotheekrente van dit moment. Dit betekent lage maandlasten wanneer u binnenkort een woning koopt of uw hypotheek oversluit.

NHG-hypotheek populair

Veel Nederlanders kiezen voor een NHG-hypotheek vanwege:

  • De veiligheid: door de Nationale Hypotheek Garantie bent u beschermt bij betalingsproblemen en in sommige gevallen wordt een restschuld kwijtgescholden.
  • De korting: met een NHG-hypotheek ontvangt u bij de meeste geldverstrekkers een rentekorting.

NBG helpt u graag om alles op tijd te regelen. Vul onderstaand formulier in voor persoonlijk advies van uw adviseur.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Erik de Vos - Hypotheekadviseur
Leonie Arnold - Hypotheekadviseur
+79

Plaats een reactie