Home Nieuws Nieuw laagterecord voor hypotheekrente verwacht

Nieuw laagterecord voor hypotheekrente verwacht

Deze zomer hebben de meeste geldverstrekkers hun hypotheekrente verlaagd, waaronder ABN AMRO, ING en SNS. Kunnen we dit najaar een opnieuw een laagterecord verwachten?

Hypotheekrente verder gedaald

Deze zomer is de kapitaalmarktrente verder gedaald. Dit is een belangrijke graadmeter voor de hypotheekrente. Geldverstrekkers kunnen hierdoor goedkoper aan geld komen om uit te lenen. Veel gemiddelde hypotheekrentes staan inmiddels op de laagste stand ooit.

Dit wordt versterkt omdat de concurrentie op de hypotheekmarkt groot is. Nederland telt inmiddels 38 geldverstrekkers. 

Veel van de nieuwe geldverstrekkers zijn zogenoemde regiepartijen. Zij maken het voor  institutionele beleggers mogelijk om te investeren op de Nederlandse hypotheekmarkt. Deze nieuwkomers bieden vaak een scherpe rente op lange rentevast periodes en bij overwaarde. Dit is aantrekkelijk voor huizenbezitters die willen oversluiten.

Dit heeft weer voor een tegenreactie geleid bij de traditionele grootbanken. Met labels als Woonnu en Vista Hypotheken zetten zij nu zelf een regiepartij in de markt.

De onderlinge concurrentie wordt versterkt omdat geldverstrekkers de komende maanden hun jaardoelstellingen moeten behalen.

Nieuwe laagterecords verwacht

Mede door de concurrentiestrijd die op het moment gaande is, verwachten we dat de hypotheekrente de komende maanden nog verder zal dalen. Zeker nu de Europese Centrale Bank haar inflatiedoelstelling heeft verhoogd.

De centrale bank kan hierdoor langer de beleidsrentes laag houden en doorgaan met het opkopen van schulden. Dit moet de economie in de Eurozone stimuleren. 

Na de laatste beleidsvergadering was ECB-president Christine Lagarde opvallend duidelijk: de rentes in Europa blijven nog lang op dit dieptepunt.

Benieuwd naar het beste hypotheekaanbod voor jou? Maak hier zelf een persoonlijke vergelijking!

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Marco Bakkum - Hypotheekadviseur
+78
Nieuw laagterecord voor hypotheekrente verwacht