Home Nieuws Meer doen met uw vakantiegeld

Meer doen met uw vakantiegeld

Bent u in loondienst? Dan ontvangt u binnenkort vakantiegeld. We hebben voor u een aantal tips om uw vakantiegeld te laten renderen op lange termijn.

Besteding vakantiegeld

In totaal wordt in mei en juni tussen de 14 en 17 miljard euro uitgekeerd. Uit onderzoek van onder andere het Nibud en ING blijkt dat het vakantiegeld als volgt wordt besteed.

  • Vakantie (45%): ongeveer de helft van de Nederlanders besteed het vakantiegeld daadwerkelijk aan de vakantie.
  • Sparen of lening aflossen (35%): het vakantiegeld kan ook helpen de financiën op orde te krijgen.
  • Anders (20%): een deel van de Nederlanders besteed het vakantiegeld consumptief, onder andere aan kleding, elektronica of producten voor in en om het huis.

Rendement op lange termijn

Bovenstaande bestedingen worden gedaan op de korte termijn. Wie graag vooruit denkt, kan het vakantiegeld laten renderen op lange termijn. We hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

Deposito sparen

Door uw spaargeld voor lange tijd vast te zetten, ontvangt u meer rente. U kunt bijvoorbeeld de spaarrente verdubbelen door een bedrag 10 jaar vast te zetten in een deposito. Vergelijk de spaarrente op onze partnersite FX.nl.

Beleggen

Door te beleggen kunt u profiteren van het rendement op de beurs. Het rendement van de AEX over 2013 was bijvoorbeeld 17%. U kunt op verschillende manieren beleggen:

Pensioen

Een goed pensioen is geen vanzelfsprekendheid meer. Nederlanders worden meer en meer zelf verantwoordelijk voor hun pensioen. Door regelmatig een bedrag in uw pensioenpot te storten, zorgt u dat u later meer te besteden hebt. Kies bijvoorbeeld voor een lijfrentepolis voor een hoog rendement.  Uw adviseur kan uw helpen met een goed pensioenadvies.

Misschien is uw vakantiegeld dit jaar aanleiding om meer aan financiële planning te doen. NBG helpt u de juiste keuzes maken voor uw financiële toekomst.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Thomas Kramer - Hypotheekadviseur
Jasper Stoker - Hypotheekadviseur
Koen Verheijen - Hypotheekadviseur
+78

Plaats een reactie