Home Nieuws Je woning koel én duurzaam (5 tips)

Je woning koel én duurzaam (5 tips)

Een duurzame woning helpt bij een prettig binnenklimaat, zowel in de winter als in de zomer. Deze energiebesparende maatregelen houden je woning lekker koel.

De afgelopen weken was tropisch warm. Dan is het niet meer voldoende om de ramen, deuren en gordijnen dicht te houden en ‘s nachts je woning te ventileren. Je woning (verder) verduurzamen helpt om altijd een prettig binnenklimaat te creëren. Bovendien verlaag je de energierekening. Kortom: een win-winsituatie.

Deze 5 maatregelen helpen om je woning koel te houden.

  • Hoogwaardige isolatie. Je woning (verder) isoleren helpt ook om warmte buiten de deur te houden. Denk hierbij aan: dakisolatie, muurisolatie en isolerende ramen.
  • Airco en zonnepanelen. Met een airco verlaag je actief de temperatuur in huis. Door dit te combineren met zonnepanelen heb je vrijwel gratis een koele woning. Extra: een airco kan een ruimte ook verwarmen.
  • Warmtepomp met vloerkoeling: via de vloerverwarming kun je de temperatuur in huis met zo’n 5 tot 8 °C verlagen ten opzichte van de buitenlucht. Een bodemwarmtepomp gebruikt hiervoor de koelte van de bodem.
  • Zonwering plaatsen. Ga je verbouwen? Denk dan ook na over zonwering om direct zonlicht en warmte buiten te houden, bijvoorbeeld: zonneschermen, luiken en luifels.
  • Ga voor groen. Het is mogelijk om je huis te isoleren met een groen dak of groene gevel. Daarnaast bieden bomen een natuurlijke schaduw en helpen gras en begroeien om de omgevingstemperatuur te verlagen.

Nu je woning verduurzamen is extra voordelig. Er zijn diverse subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast bieden banken gunstige financieringsvoorwaarden voor verduurzaming, zoals extra hypotheek en korting op de rente.

Wil jij een koele en duurzame woning? Een hypotheekadviseur van NBG kan voor jou de mogelijkheden berekenen. Maak vrijblijvend een afspraak.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Bob Reijs - Hypotheekadviseur
Bauke Brederveld - Hypotheekadviseur
Lancer Huijbregts - Hypotheekadviseur
+80
Koel en duurzaam