Home Nieuws Hypotheekrente verwachting augustus 2020

Hypotheekrente verwachting augustus 2020

In augustus treffen we een hypotheekmarkt in zomermodus aan. In deze relatief rustige periode vallen twee renteverlagingen extra op. Zowel de laagste hypotheekrente 20 als 30 jaar vast werd onlangs aangescherpt. Is dit een voorbode voor wat we na de zomer kunnen verwachten?

Traditioneel rustige periode op rente-gebied

De zomer is traditioneel een rustige periode op rente-gebied. Vanwege de vakanties zitten geldverstrekkers niet te wachten op een toestroom van aanvragen als gevolg van een rentewijziging.

Daar komt bij dat geldverstrekkers een ongekend drukke periode achter de rug hebben. Door de oplopende hypotheekrente als gevolg van de coronacrisis, besloten veel huizenbezitters om hun hypotheek over te sluiten.

Heb je nog niet overgesloten? Laat een adviseur van NBG jouw mogelijkheden berekenen.

Rentestijging als gevolg van de coronacrisis een halt toegeroepen

Door de toegenomen onzekerheid als gevolg van de coronacrisis, liepen de rentes in maart en april snel op. Ook steeg de vraag naar geld van overheden om bedrijven en burgers te ondersteunen.

Het is de Europese Centrale Bank (ECB) gelukt om de rentestijging een halt toe te roepen. Hier was wel een noodpakket van 1350 miljard euro voor nodig. Hiermee zijn banken verzekerd van voldoende ‘goedkoop geld’ om uit te lenen, onder andere aan hypotheken.

Ruimte om de hypotheekrente verder te verlagen

Door ingrijpen van de ECB is er ook ruimte ontstaan om de hypotheekrente iets te verlagen. Een aantal geldverstrekkers heeft dit de afgelopen maand gedaan. NIBC zorgde voor een nieuwe laagste rente voor 30 jaar vast en Lloyds Bank deed dit bij 20 jaar vast.

Zoals gezegd laten de meeste geldverstrekkers hun rentes ongewijzigd. Hierdoor lopen de marges momenteel op. Mogelijk besluiten meer geldverstrekkers na de zomer om de hypotheekrente te verlagen, waardoor een nieuwe concurrentieslag ontstaat.

Wil je op de hoogte van de laatste renteontwikkelingen? Schrijf je hiernaast in voor maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op facebook.  

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Jan Willem Verploegh - Hypotheekadviseur
Thomas Kramer - Hypotheekadviseur
Erik Nijssen - Hypotheekadviseur
+80
Hypotheekrente verwachting augustus 2020