Home Nieuws Hogere hypotheek voor duurhuurders: wat is mogelijk?

Hogere hypotheek voor duurhuurders: wat is mogelijk?

Wel maandelijks een hoge huur betalen, maar geen hypotheek kunnen krijgen. Terwijl je maandlasten flink lager zouden zijn. Dat voelt oneerlijk. Veel zogenoemde duurhuurders zitten in deze situatie. Voor hen is er nu een oplossing. We vertellen je er graag meer over.

Met de toevoeging van Nationale Hypotheek Garantie (NHG), zijn een aantal geldverstrekkers bereid om een hogere hypotheek te verstrekken aan duurhuurders. Dit zijn: Aegon, BLG Wonen, ING en Florius. Bij NBG kunnen we deze geldverstrekkers allemaal aanbieden.

Voorwaarden voor duurhuurders hypotheek

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek voor duurhuurders moet je aan een aantal voorwaarden voldoen*:

  • Je huurt in de vrije sector met een relatief hoge huur (bijvoorbeeld €1.000,- per maand).
  • Je huurt al een tijdje (minimaal 36 maanden).
  • Je hebt geen achterstanden bij de maandelijkse huur (minimaal 24 maanden).
  • Jouw situatie past binnen de NHG-normen (o.a. kostengrens €355.000,-) .

*Dit kun je aantonen met huurcontract(en) en bankafschriften. Zie ook NHG voor duurhuurders.

Rekenvoorbeeld: hypotheek voor duurhuurders

Hoeveel meer hypotheek je kunt krijgen wordt duidelijk in onderstaand rekenvoorbeeld:

Louise is 33 jaar en alleenstaand. Ze woont sinds 3 jaar in een huurappartement in de vrije sector met een kale huur van €1.300,-.

Met een bruto jaarinkomen van €40.000,- heeft ze een prima salaris. Toch is het lastig om in haar stad een woning te kopen.

Onder de reguliere normen en rekening houdend met een rente van 4,50%, zou Louise ongeveer €174.000,- aan hypotheek kunnen krijgen.

Ze kan echter aantonen dat ze al minimaal 2 jaar zonder problemen de relatief hoge huur kan betalen. Mede op basis daarvan en onder NHG, zijn een aantal geldverstrekkers bereid een hogere hypotheek te verstrekken.

Louise kan nu een hypotheek krijgen van ongeveer €211.000,-. Dat is €37.000 meer!

Door individueel maatwerk kunnen duurhuurders zoals Louise zo’n 30% meer lenen dan onder de reguliere normen. Hoeveel meer er geleend kan worden is echter o.a. afhankelijk van de hoogte van de huur en het inkomen.

Uiteindelijk heeft Louise een appartement gekocht met een WOZ-waarde van €200.000,-. Haar maandlast is nu bruto €1.070,- en na renteaftrek zelfs €830,-.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden met een hypotheek voor duurhuurders? Laat vrijblijvend een berekening maken door één van onze adviseurs.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

John Keulen - Hypotheekadviseur
Jacqueline van der Vliet - Hypotheekadviseur
Edvard de Jager - Hypotheekadviseur|
+79
Duurhuurders