Home Nieuws Het Coronavirus en uw reis- en annuleringsverzekering

Het Coronavirus en uw reis- en annuleringsverzekering

Het Coronavirus (COVID-19) heeft zich de afgelopen weken uitgebreid naar alle werelddelen. Dit zorgt voor vragen over de reis- en annuleringsverzekering, onder andere hoe het zit met de dekking.

Het team schadeverzekeringen van NBG krijgt momenteel veel vragen over de reis- en annuleringsverzekering, in verband met het Coronavirus. De belangrijkste tips en vragen behandelen we in onderstaand artikel

Controleer het reisadvies van uw bestemming

Controleer voorafgaand aan elke reis het reisadvies van uw bestemming. Dit kan via www.nederlandwereldwijd.nl. Deze website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, informeert Nederlanders in het buitenland over veiligheidsrisico’s. U vindt er ook de actuele informatie met betrekking tot het Coronavirus.

U wilt uw reis naar een getroffen gebied annuleren

Of het annuleren van een reis naar een getroffen gebied gedekt is, is afhankelijk van het product en de gekozen dekking. Veel annuleringsverzekeringen bieden geen dekking bij annulering van een reis in verband met een negatief reisadvies.

Neem eventueel contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Zij bieden u mogelijk een alternatief of kunnen u informeren over andere mogelijkheden.

Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes en epidemieën

Een calamiteit wordt door het garantiefonds gedefinieerd als: ‘een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis’. Bij ziektes en epidemieën is daarvan geen sprake, aldus het Calamiteitenfonds.

Ziekenhuisopname tijdens uw reis

Wordt u tijdens uw reis onverhoopt ziek en moet u naar het ziekenhuis, dan kunt u uw reisverzekering aanspreken. Heeft u de dekking “geneeskundige kosten/medische kosten” afgesloten, dan worden de kosten vergoed. U dient zo snel mogelijk contact op te nemen met de desbetreffende alarmcentrale.

Quarantaine tijdens uw reis

De reisverzekering biedt meestal geen dekking voor extra reis- en verblijfskosten bij langer verblijf door quarantaine. Dit omdat de verzekerde zelf niet ziek is.

Meer informatie van de verzekeraars

Meer informatie van de verschillende verzekeraars vindt u via onderstaande links, onder andere over de dekking van de reis- en annuleringsverzekering:

Heeft u vragen over het Coronavirus en uw reis- en annuleringsverzekering bij NBG? Neem dan contact met ons op via: 040 – 207 18 52 of verzekeren@nbg.nl. Wij zijn telefonisch en per mail van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 uur tot 17.00 uur voor u bereikbaar.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Manouk van de Winkel - Hypotheekadviseur
Leonie Arnold - Hypotheekadviseur
Marius Krooshof - Hypotheekadviseur
+80
Het Coronavirus en uw reis- en annuleringsverzekering