Home Nieuws Extra mogelijkheden voor inkomensaanvulling vanaf 65 jaar met Sociohypotheek

Extra mogelijkheden voor inkomensaanvulling vanaf 65 jaar met Sociohypotheek

Sociohypotheek heeft het verzilverproduct vernieuwd, wat extra mogelijkheden biedt om een deel van je overwaarde te benutten voor extra inkomen vanaf de leeftijd van 65 jaar. Dit product is nu verkrijgbaar bij NBG. Hier is hoe het werkt.

Gedurende een periode van 15 jaar ontvang je jaarlijks een vast bedrag volgens een vastgesteld schema. Bovendien heb je de flexibiliteit om te kiezen voor een verhoogde eerste uitkering, bijvoorbeeld voor een reis, grote aankoop of schenking.

Wat Sociohypotheek onderscheidt, is dat je dit verzilverproduct kunt afsluiten naast je bestaande hypotheek bij een andere geldverstrekker.

Vaak lopen mensen bij hun huidige bank tegen beperkingen aan wanneer ze hun overwaarde willen gebruiken voor extra inkomen. Het overstappen naar een andere geldverstrekker kan echter nadelig zijn vanwege het verlies van de lage rente op hun huidige hypotheek.

Een tweede hypotheek bij Sociohypotheek biedt dan een oplossing. Maar er zijn meer voordelen:

  • Je blijft volledig eigenaar van je woning, waardoor je onbeperkt kunt blijven genieten van je eigen huis.
  • Je maandelijkse lasten blijven gelijk, omdat de rente wordt toegevoegd aan je hypotheekschuld. Deze rente blijft gedurende de looptijd vaststaan. Je weet dus precies waar je aan toe bent.
  • Dankzij de restschuldgarantie van Sociohypotheek hoef je je geen zorgen te maken over het verkopen van je woning met verlies.

Het is belangrijk om te vermelden dat je huidige hypotheeksom niet hoger mag zijn dan € 450.000,-. En sluit je de hypotheek samen met je partner af, dan moet je partner ook minimaal 65 jaar oud zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat op deze manier je overwaarde verzilveren niet voor iedereen de beste keuze is. Je moet rekening houden met een iets hogere rente in vergelijking met een reguliere hypotheek. Daarnaast zal je hypotheekschuld toenemen door het rente-op-rente-effect.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij Sociohypotheek in jouw situatie? Of wil je weten wat voor jou de beste manier is om je overwaarde te benutten. Laat je dan vrijblijvend informeren door een hypotheekspecialist van NBG.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Erik de Vos - Hypotheekadviseur
Dick Nagelhout - Hypotheekadviseur
+79
mogelijkheden voor inkomensaanvulling vanaf 65 jaar met Sociohypotheek