Home Nieuws Documenten bij een hypotheekaanvraag weer langer geldig

Documenten bij een hypotheekaanvraag weer langer geldig

Vanaf 15 juli zijn de documenten bij een aanvraag bij veel geldverstrekkers weer langer geldig. Door de coronacrisis werd de geldigheid van onder andere de werkgeversverklaring en salarisstrook tijdelijk ingekort tot 2 maanden.

Ook de vragenlijst om de impact van de coronacrisis op de bestendigheid van het inkomen en de betaalbaarheid van de hypotheeklasten vast te stellen, vervalt. Dit maakte De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) onlangs bekend. Let op: niet alle geldverstrekkers zijn aangesloten bij de NVB. De geldigheidsduur kan hierdoor variëren.

Dit betekent het volgende:

  • Een werkgeversverklaring of salarisstrook zijn weer 3 maanden geldig.
  • De geldigheid van de perspectiefverklaring en arbeidsmarktscan gaat weer terug naar 6 maanden. Met deze documenten komen uitzendkrachten en mensen met een flexibel inkomen eerder in aanmerking voor een hypotheek

Eén uitzondering voor ondernemers

De vragenlijst voor ondernemers, die inzichtelijk maakt in welke mate de coronacrisis hem of haar financieel raakt, blijft voorlopig behouden.

Wel is de geldigheid voor de inkomensverklaring voor ondernemers weer terug gegaan naar 6 maanden. Dit wordt door geldverstrekkers gebruikt om het bestendig ondernemersinkomen vast te stellen.

Bij NBG begeleidt jouw persoonlijke dossierbehandelaar bij het op tijd verzamelen van alle benodigde stukken. Je levert de documenten eenvoudig aan via het online klantportaal.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Martien de Graaf - Hypotheekadviseur
|
|
+80