Home Nieuws De voordelen voor de starter van nu

De voordelen voor de starter van nu

De lage hypotheekrente en de huidige woningmarkt bieden kansen voor starters. Kies bewust dan kunt u nu uw eerste woning voordelig financieren.

Het moment om te kopen

Hét moment om een woning te kopen is voor iedereen anders. Het kopen van een woning moet bij uw (financiële) situatie en uw toekomstplannen passen. Wilt u zich bijvoorbeeld langere tijd ergens vestigen en heeft u zekerheid opgebouwd met een vast inkomen en spaargeld? Voor wie dit het moment is om een woning te kopen zijn er kansen genoeg.

Voordelig financieren

Door de lage hypotheekrente kunnen de starters hun eerste woning voordelig financieren. De verwachting is dat de hypotheekrente nog een tijdje laag blijft. Daarnaast kunnen starters nu nog gebruik maken van een aantal maatregelen die de woningmarkt moeten stimuleren. Let op: veel regelingen eindigen volgend jaar.

  • Ouders kunnen tot € 100.000,- belastingvrij schenken voor de woning (tot 1 januari 2015).
  • Een starterslening met gunstige voorwaarden (deze regeling wordt niet verlengd). 
  • Btw-tarief van 6% op een verbouwing (na 1 juli 2015 is dit tarief weer 21%)
  • Tot 104% van de marktwaarde lenen (dit percentage wordt elk jaar verlaagd tot 100% in 2018).

Kansen op de woningmarkt

Het aantal verkopen trekt aan en de huizenprijs is gestabiliseerd. Hiermee lijkt het ergste van de crisis op de woningmarkt voorbij. Dit biedt kansen voor starters. Door de prijsdaling van de afgelopen jaren, kopen starter nu ‘meer woning’ voor hun geld. Uit onderzoek van het Kadaster blijkt dat de koopsom van starters met 6% is gedaald, terwijl de huizenprijs met 19% is gedaald.

Door de crisis, is de voorkeur van starters veranderd. Uit onderzoek van het Kadaster blijkt dat starters eerder kiezen voor een grotere woning. Hier willen ze langere tijd blijven wonen en eventueel een gezin stichten. Een woning is voor de starter van nu minder een ‘investeringsgoed’.

Kansen benutten

Starters zijn dus vaak op zoek naar een woning waar ze relatief goedkoop en zonder financiële risico’s een lange tijd kunnen wonen. De lage hypotheekrente en de situatie op de woningmarkt bieden hiervoor volop kansen. NBG helpt u deze kansen te benutten.

Hierbij kijken we niet alleen naar de mogelijkheden. We zorgen er ook voor dat de hypotheek in de toekomst betaalbaar blijft. Zo kan een lage hypotheekrente problemen opleven bij een rentestijging en bestaat de kans op overkreditering. Met goed hypotheekadvies voorkomt u dit.

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor een hypotheek? Vraag vrijblijvend een berekening aan via onderstaand formulier.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Karin van Leeuwen - Hypotheekadviseur||SEH-logo
Claudia Admiraal - Hypotheekadviseur|
+80

Plaats een reactie