Home Nieuws Controleer uw autoverzekering want de premie stijgt

Controleer uw autoverzekering want de premie stijgt

De premie voor de autoverzekering is de afgelopen jaren gestegen. Dit is reden om uw autoverzekering te controleren. NBG heeft een interessant aanbod voor u.

Verzekeringen duurder door vele schadeclaims

Ook in 2018 kunnen autobezitters een brief van hun verzekeraar verwachten met daarin een premieverhoging. Eén van de redenen is dat er meer schades worden geclaimd. Met name het aantal verkeersongevallen door het gebruik van de smartphone achter het stuur stijgt.

Premies autoverzekering stijgen in 2018

De premiestijging voor de WA-verzekering is het sterkst, gemiddeld met 13% blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl. De beperkt-cascodekking stijgt naar verwachting met 8%.

Dit is een goede aanleiding om weer eens uw autoverzekering te vergelijken. De ene verzekeraar laat de premie namelijk harder stijgen dan de andere, waardoor nieuwe premieverschillen ontstaan. Heeft u nog de beste autoverzekering?

Aanbod: voordelige autoverzekering via NBG

Neem in deze vergelijking ook de autoverzekering van NBG mee. Als klant van NBG heeft u namelijk een streepje voor bij verschillende verzekeraars. Omdat onze klanten gemiddeld minder schades hebben, kunnen we u een scherpe premie bieden.

Natuurlijk is een onverhoopte schade altijd mogelijk. Bij NBG kunt u dan rekenen op een snelle en persoonlijke schadeafhandeling door het vaste team schadeverzekeringen.

Meer redenen om uw autoverzekering te controleren:

Schadevrije jaren

Sinds een aantal jaren gebruiken alle verzekeraars dezelfde terugvaltabel voor het vaststellen van de schadevrije jaren, waardoor overstappen makkelijker wordt. De bonus/manus ladder, het kortingssysteem bij schadevrije jaren, is wel bij elke verzekeraar anders. Vergelijk dus niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden.

Over- of onderverzekerd?

Bij aanschaf van een nieuwe auto wordt vaak gekozen voor de meest uitgebreide dekking, namelijk All Risk. Naarmate de auto ouder wordt daalt de waarde. De lagere dekking van WA-plus is dan, vanaf ongeveer 6 jaar, vaak voldoende. Bij een auto van 10 jaar en ouder voldoet vaak de WA-dekking.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Martien de Graaf - Hypotheekadviseur
Francis Zandbergen - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie