Home Nieuws Consumptief krediet; onbekend maakt onbemind

Consumptief krediet; onbekend maakt onbemind

Consumptief krediet is relatief onbekend. Wist u bijvoorbeeld dat de leenrente een stuk lager is dan bij een credit card of bij rood staan? Ook kunt u met een consumptief krediet voordelig een verbouwing financieren. De belangrijkste voordelen op een rij.

 • Een consumptief krediet is een lening voor goederen die niet waardevast zijn. Ideaal voor wanneer u geld nodig heeft voor een noodzakelijke uitgave of graag altijd wat geld achter de hand heeft.
   
 • Maar u kunt ook een verbouwing (tot € 25.000,-) voordelig financieren met een consumptief krediet. Anders dan bij een hypotheek betaalt u geen afsluit-, notaris- en taxatiekosten. De rente is in veel gevallen gewoon fiscaal aftrekbaar.
   
 • Consumptief krediet is in veel gevallen goedkoper. De actuele leenrente is  4,9%. Vergelijk dat maar eens met rood staan (12%) of een credit card (15%).
 • Veel Nederlanders lenen. Op dit moment staan in Nederland zo’n 2,5 miljoen consumptieve leningen uit voor een totaalbedrag van ongeveer 3 miljard euro.
   
 • De belangrijkste leenvormen zijn persoonlijke lening (eenmaal een bedrag lenen) en doorlopend krediet (geld opnemen en aflossen over een langere periode).
   
 • Pas op voor flitskredieten! Dit zijn korte leningen voor een laag bedrag met een woekerrente. Beter kiest u voor een laag rentepercentage en gunstige voorwaarden van een consumptief krediet.

Wist u dat NBG ook consumptieve kredieten aanbiedt. Bij ons vindt u de lening die bij u past, altijd tegen de scherpste rente.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Jacqueline van der Vliet - Hypotheekadviseur
Glenn Rack - Hypotheekadviseur
Thijs Berndsen - Hypotheekadviseur|
+80

Plaats een reactie