Home Nieuws Besparen door lopende leningen op te nemen in uw hypotheek? Let dan op deze 5 aandachtspunten

Besparen door lopende leningen op te nemen in uw hypotheek? Let dan op deze 5 aandachtspunten

De hypotheekrente is historisch laag. Dit biedt voor u kansen om te besparen. U kunt uw hypotheek oversluiten naar een lagere rente. Maar het is ook mogelijk om de lopende leningen die u heeft zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet, maar ook roodstand, postorderkredieten en een creditcard, in uw hypotheek op te nemen.

Wij leggen u graag uit hoe u een lening herfinanciert en wat daarbij de 5 punten van aandacht zijn.

Hoe werkt het herfinancieren van een lening?

Om een lening te herfinancieren, moet u eerst uw hypotheek verhogen. Met het geld dat vrijkomt, lost u de lening in een keer af. En in plaats van de leenrente, betaalt u dan de lagere hypotheekrente.

Let wel op de volgende 5 aandachtspunten bij het herfinancieren van uw lening(en):

1. Voor het vervroegd aflossen van een persoonlijke lening kan een boete worden gerekend

Een aflossingsboete moet natuurlijk opwegen tegen het rentevoordeel. Controleer dit in uw leenovereenkomst. Een doorlopend krediet mag u wel flexibel aflossen, dus daar wordt dan ook geen boete voor in rekening gebracht.

2. Om uw hypotheek te kunnen verhogen moet er sprake zijn van overwaarde

Overwaarde betekent dat uw woningwaarde hoger is dan de hypotheeksom. Door de gestegen huizenprijzen is dit vaak het geval.

3. De nieuwe hypotheeksom moet passend zijn op uw inkomen

Ook wordt de hogere hypotheek getoetst op uw inkomen. Bereken hier hoeveel u maximaal kunt lenen bij de huidige hypotheeknormen

4. Controleer de fiscale gevolgen

Kiest u ervoor om een extra hypotheek af te sluiten, dan kan dit gevolgen hebben voor de fiscale aftrekbaarheid van dit leningdeel.

5. Let op de kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek

Ook moet u rekening houden met kosten voor het sluiten van een nieuwe hypotheek.

Wilt u ook nog andere zaken in uw hypotheek wijzigen? Combineer dan de herfinanciering van uw lening(en) zoveel mogelijk met andere wijzigingen aan de hypotheek. Zo worden er maar een keer kosten in rekening gebracht en realiseert u maximale besparing!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor herfinanciering van uw lening(en) in uw hypotheek? Een hypotheekadviseur van NBG rekent graag de mogelijke besparing voor u uit.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Marius Krooshof - Hypotheekadviseur
|
Bob Reijs - Hypotheekadviseur
+78
Besparen door lopende leningen op te nemen in uw hypotheek? Let dan op deze 5 aandachtspunten