Home Nieuws Banken verlagen hun spaarrente

Banken verlagen hun spaarrente

Verschillende banken hebben onlangs hun spaarrente verlaagd. De spaarrente ligt op dit moment rond de 2 procent. Als deze trend zich doorzet, duikt de spaarrente over niet al te lange tijd onder de twee procent.

Ontwikkeling Euribor

De ontwikkeling op de geld- en kapitaalmarkt is mede verantwoordelijk voor de lagere spaarrente, met name de dalende Euribor. Enerzijds profiteert de consument van deze ontwikkeling. De hypotheekrente is momenteel historisch laag. Voor spaarders pakt dit echter negatief uit in de vorm van een lage spaarrente.

Vergelijken loont

Door de verschillende banken te vergelijken is het nog steeds mogelijk om een mooie rente te krijgen voor uw spaargeld.

Spaargeld veilig?

De veiligheid van spaargeld krijgt op dit moment veel aandacht. Na de maatregelen die op Cyprus zijn genomen vragen, veel consumenten zich af of dit in Nederland ook kan gebeuren. In theorie kan het, maar de kans is erg klein. De financiële problemen in Cyprus zijn absoluut niet te vergelijken met ons land. Een heffing zoals op het eiland zou het vertrouwen in de bankensector en de overheid enorm schaden en is echt het laatste redmiddel.

Depositogarantiestelsel

Daarbij is het spaargeld in Nederland (ook dat bij NBG) beschermd door het depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat al het spaargeld tot 100.000 euro beschermd is bij een faillissement van de bank. Voor een en/of-rekening is het tweemaal dit bedrag (per hoofd).

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Manouk van de Winkel - Hypotheekadviseur
Bob Reijs - Hypotheekadviseur
Erik van Riet - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie