Home Nieuws Aflossingsvrije hypotheek wijzigen

Aflossingsvrije hypotheek wijzigen

Het blijft mogelijk om uw aflossingsvrije hypotheek te wijzigen. Minister Blok heeft toegezegd dat alle aanvragen  die voor 1 april zijn gedaan mogen worden behandeld. Maar ook na die datum zijn er mogelijkheden om te kiezen voor meer zekerheid voor uw aflossingsvrije hypotheek.

Aanvragen alsnog behandeld

Tot 1 april konden huizenbezitters hun aflossingsvrije hypotheek fiscaal gunstig wijzigen. NBG heeft de afgelopen maanden klanten met een zogenaamde box 3 polis aangeschreven om hen hierop te wijzen. Veel klanten hebben vervolgens een aanvraag ingediend.

Vanwege de deadline zijn een aantal aanvragen blijven liggen. Op aandringen van het CDA heeft Minister Blok besloten dat alle aanvragen die voor 1 april binnen zijn behandeld mogen worden. U dient dan een schriftelijk bewijs te hebben waaruit blijk dat u voor 1 april 2013 een mondelinge of schriftelijke aanvraag tot afsluiten of wijzigen te hebben gedaan bij een bank, verzekeraar of NBG. Is dit bij u het geval, neem dan contact met ons op.

Uw mogelijkheden na 1 april

Ook na 1 april blijft het mogelijk om te kiezen voor meer zekerheid voor uw hypotheek. U kunt onder anderen kiezen voor sparen of aflossen.

Sparen

Het blijft mogelijk om uw leven- of beleggingshypotheek te wijzigen in een spaarvorm. De condities van de hypotheek dienen dan hetzelfde te blijven, bijvoorbeeld de inleg en de looptijd. De uitkering op einddatum is gegarandeerd omdat u spaart. Deze zal echter lager uitvallen dan het prognoserendement van uw oude hypotheek.

Aflossen

U heeft diverse mogelijkheden om uw hypotheek af te lossen. U kunt binnen de normen van de hypotheekvoorwaarden de hypotheek deels aflossen. U betaalt dan geen boeterente. Ook kunt u uw hypotheek (deels) wijzigen naar een anuïtair vorm.

NBG helpt u de beste hypotheekoplossing te kiezen.

Verstandig?

Wanneer kan het verstandig zijn om uw aflossingsvrije hypotheek te wijzigen.

  • Uw hypotheek is voor een groot deel aflossingsvrij (meer dan 50%).
  • U heeft een beleggings- of levenhypotheek waarbij de resultaten tegenvallen.
  • Uw hypotheek is hoger dan de woningwaarde.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Koen Verheijen - Hypotheekadviseur
Dick Nagelhout - Hypotheekadviseur
+78

Plaats een reactie