Woning verbouwen

Home Jouw situatie Woning verbouwen

Mijn woning verbouwen

Een verbouwing geldt soms als alternatief voor verhuizen en kan je woongeluk vergroten. Zo kun je bestaande woonruimtes beter benutten, maar je kunt ook uit- of aanbouwen. Het plaatsen van een dakkapel is misschien wel de meest gebruikelijke verbouwing en zorgt voor extra woonruimte en woongeluk. Er zijn vaak meerdere mogelijkheden om een verbouwing te financieren, bijvoorbeeld door overwaarde vrij te spelen en te verzilveren. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en kijken wat voor jou de beste oplossing is.

De tip van onze adviseur

“Wil je graag een verbouwing financieren, kijk dan niet alleen naar het ophogen van je hypotheek. Soms is het financieel voordeliger om kosten vanuit een doorlopend krediet te financieren. Wij kijken naar wat voor jou het verstandigst is, want dat is van meerdere criteria afhankelijk.”

Brian Ridder

Hypotheekadviseur

Een afspraak maken met een van onze adviseurs?

Vragen bij de aankoop van jouw eerste woning

Kan ik de verbouwing meefinancieren in de hypotheek?

Als je verbouwing resulteert in meer woonruimte kun je de verbouwingskosten vaak volledig meefinancieren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een extra verdieping of een dakkapel. Verbouwingen zoals een nieuwe keuken of badkamer kun je vaak gedeeltelijk meefinancieren. De hypotheekaanbieder opent meestal een bouwdepot, waaruit jij de verbouwing kunt financieren.

Wordt mijn woning meer waard door een verbouwing?

Door een verbouwing kan de woningwaarde stijgen. Bij het aanvragen van een bouwdepot geef je aan wat je allemaal wil verbouwen. Een taxateur zal aan de hand daarvan de woningwaarde voor en na de verbouwing bepalen.

Hoe lang blijft een bouwdepot beschikbaar?

Vaak is het bouwdepot tot 2 jaar na het afsluiten van je hypotheek beschikbaar, maar bij veel geldverstrekkers is het mogelijk om een verlenging aan te vragen. Als je het bouwdepot niet hebt opgemaakt dan kun je het restant vaak gebruiken als aflossing op je hypotheek.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Uitgelichte artikelen

Bekijk meer artikelen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op.

Heb je een dringende vraag? Dan staan onze adviseurs zowel telefonisch als via WhatsApp ook buiten de reguliere openingstijden voor jou klaar!