Home Nieuws Wijzigingen voor de zorgverzekering in 2016

Wijzigingen voor de zorgverzekering in 2016

In 2016 wijzigen een aantal zaken rondom de zorgverzekering. We zetten de belangrijkste wijzigingen in de premie en voorwaarden voor u op een rijtje.

Eigen risico stijgt

Het eigen risico van de zorgverzekering stijgt in 2016 met 10 euro. Het laagste eigen risico wordt volgend jaar € 385,- en het hoogste eigen risico wordt € 885,-. Bij een hoger eigen risico daalt de premie, maar loopt u het risico op hogere zorgkosten.

Zorgpremie in 2016

Ook de gemiddelde zorgpremie stijgt in 2016, in totaal net geen 4%. De premiestijging is minder hoog dan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport had verwacht. De premieverschillen blijven echter groot. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering kan oplopen tot € 27,25.

Vergelijk de zorgpremies voor 2016

Uitbreiding basisverzekering

De basisverzekering wordt in 2016 op de volgende punten uitgebreid:

  • Kraamzorg blijft in de basisverzekering. Eerder was er sprake van dat kraamzorg uit het basispakket zou verdwijnen.
  • Prenatale chirurgie bij een open ruggetje wordt volgend jaar onder voorwaarden vergoed.
  • In 2016 worden de volgende medicijnen aan de basisverzekering toegevoegd: medicijnen tegen chronische hepatitis C en het medicijn Belimumab voor de ziekte SLE.
  • Ook worden volgend jaar behandelingen aan de basisverzekering toegevoegd: de behandeling TIL (voor patiënten met een uitgezaaid melanoom), Autologe Vettransplantatie (AFT) en PTED: een behandeling bij rughernia.
  • In 2016 wordt de vergoeding voor een sportarts aan de basisverzekering toegevoegd.
  • Volgend jaar wordt de eigen bijdrage voor gehoortoestellen voor kinderen (t/m 18 jaar) afgeschaft.

Een uitgebreid overzicht van de wijzigingen in de basisverzekering vindt u op de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Vrije artsenkeuze blijft

Het plan om de vrije artsenkeuze te beperken is gestrand in de Eerste Kamer. Voorlopig is er nog geen nieuwe voorstel. De vrije artsenkeuze blijft dus ook in 2016 bestaan.

Vergelijk de zorgpremies voor 2016

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

|
Marchel Honders - Hypotheekadviseur
Raymond Caubergh - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie