Home Nieuws Verzilver je overwaarde met de Zilverhuis Hypotheek

Verzilver je overwaarde met de Zilverhuis Hypotheek

Onderlinge ’s-Gravenhage heeft haar verzilverhypotheek vernieuwd. Wat direct in het oog springt is de lage minimumleeftijd van 60 jaar. De vernieuwde Zilverhuis biedt daarmee een oplossing voor partners met een leeftijdsverschil, die soms nog jaren moeten wachten om bij hun overwaarde te kunnen. Maar er zijn meer pluspunten.

Om de Zilverhuis Hypotheek aan te vragen moet slechts één aanvrager de AOW-leeftijd hebben bereikt. De andere aanvrager moet ouder zijn dan 60 jaar. Het acceptatiebeleid van Onderlinge ’s-Gravenhage is hiermee ruimer dan veel andere geldverstrekkers, waar beide partners de AOW-leeftijd moeten hebben bereikt.

Lage rente en ook voor consumptieve uitgaven

Met de Zilverhuis Hypotheek kun je overwaarde opnemen om langer in je eigen huis te blijven wonen. Maar je mag de overwaarde ook gebruiken om een consumptieve uitgave te doen. Ook hierin zijn de voorwaarden van Onderlinge ’s-Gravenhage ruim te noemen. Je kunt namelijk kiezen voor een eenmalige of een periodieke opname. Een combinatie van de twee ook mogelijk, bijvoorbeeld een camper kopen met overwaarde en daarnaast maandelijks je pensioen aanvullen.

De Zilverhuis Hypotheek heeft nog enkele pluspunten die andere geldverstrekkers niet (altijd) hebben:

  • Heb je nog een kleine hypotheek bij een andere bank, dan mag deze naast de Zilverhuis Hypotheek blijven lopen. Mits je huidige bank dit toestaat.
  • Onderlinge ’s-Gravenhage heeft momenteel een zeer scherpe rente. Deze staat ook nog eens levenslang vast.

Een verzilverhypotheek moet bij je passen

Verder is de Zilverhuis Hypotheek vergelijkbaar met andere verzilverhypotheken. Je hebt geen hoog inkomen nodig om overwaarde te verzilveren. De rente wordt opgeteld bij de hypotheek, waardoor je geen extra maandelijkse uitgaven hebt. Ook blijft de woning je eigendom.

Een verzilverhypotheek moet wel bij je passen. Als je voldoende inkomen hebt voor een reguliere verhoging, dan is dat vaak goedkoper. Ook dan is het mogelijk om de overwaarde consumptief te gebruiken, namelijk met een Box 3-hypotheek. Daarnaast moet je rekening houden met het rente-op-rente effect. Je overwaarde wordt dus lager.

Mooie aanvulling op het ruime overwaardesegment van NBG

Met de lage rente en ruime voorwaarden, is de Zilverhuis Hypotheek een mooie aanvulling op het toch al ruime overwaarde segment van NBG. Een hypotheekadviseur zoekt samen met jou naar een passend overwaardeproduct.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Bert Blankestijn - Hypotheekadviseur
Rene Droste - Hypotheekadviseur
Lancer Huijbregts - Hypotheekadviseur
+80
Verzilver je overwaarde met de Zilverhuis Hypotheek