Home Nieuws Uw mogelijkheden voor vermogensgroei

Uw mogelijkheden voor vermogensgroei

De spaarrente in Nederland is laag. Veel Nederlanders willen daarom iets met hun spaarrente doen. We hebben voor u de mogelijkheden om uw vermogen te laten groeien op een rijtje gezet.

Echte spaarders

Nederlanders zijn echte spaarders, maar op dit moment wordt uw spaargeld jaarlijks minder waard. De spaarrente is namelijk erg laag (zie het rente-overzicht op FX.nl). Dit terwijl het algemene prijspeil stijgt (dit jaar met 1,25%) en u ook nog eens vermogensrendementsheffing betaald (1,2%). U kunt dus met uw huidige spaargeld in de toekomst minder kopen. Voor een hoger rendement moet u zelf in actie komen.

Let op: onze tips zijn geen alternatieven voor sparen. Houd altijd spaargeld achter de hand voor onverwachte uitgaven. Ook is spaargeld tot een ton per rekeninghouder veilig door het depositogarantiestelsel.

Hogere spaarrente

Heeft u uw spaargeld langere tijd niet nodig? Met onderstaande spaarvormen krijgt u een hogere spaarrente, maar deze zijn minder vrijblijvend. Tip: schrijf u in op de Renteflits van FX.nl en ontvang elke week de actuele spaarrentes per mail.

Depositosparen

Hoe langer u uw spaargeld vastzet, hoe hoger uw spaarrente. Door uw spaargeld vast te zetten in een deposito, kunt u het voor een bepaalde tijd niet opnemen. Wilt u dit wel, dan betaalt u een boete.

Maandsparen

Spaart u met een doel, dan is maandsparen interessant. Maandelijks spaart u een vast bedrag en u ontvangt daarmee een hoger rendement. Voor de hogere spaarrente dient u zich wel aan het spaarplan te houden.

Ga beleggen

Heeft u vermogen waarmee u meer risico kan en wil nemen voor een hoger rendement? Met beleggen heeft u kans dat uw vermogen echt groeit. Er zijn verschillende mogelijkheden om te beleggen. Kies altijd de beleggingsvorm die bij u past.

Fondsbeleggen

 • Voor wie: Beginnende belegger
 • Kosten: beheerfee per jaar op uw vermogen
 • Minimale inleg: € 50,- per maand of eenmalig € 2.500,-
 • Risico: gemiddeld – hoog (afhankelijk van het gekozen fonds)

Met een beleggingsfonds koopt u een pakket aandelen die worden beheerd door een professionele belegger. Omdat u aandelen van meerdere bedrijven koopt, is uw risico kleiner. Daarbij profiteert u van de kennis van een professional. We helpen bij het vinden van een beleggingsfonds dat bij u past. Op basis van uw beleggingsprofiel kiest u of u defensief of offensief wilt beleggen.

Clickfondsbeleggen

 • Voor wie: Zekere belegger
 • Kosten: beheerfee per jaar op uw vermogen
 • Minimale inleg: € 50,- per maand of eenmalig € 2.500,-
 • Risico: laag – gemiddeld.

Net als bij fondsbeleggen belegt u in een pakket aandelen. In het pakket worden producten met een hoog rendement gecombineerd met defensieve producten. Uw winst wordt telkens vastgezet in de veilige producten. Zo profiteert u van de stijging van de beurs en beperkt u de mogelijkheid op verlies.

Zelf beleggen

 • Voor wie: (thuis)beleggers
 • Kosten: per transactie, geen bewaarloon
 • Minimale inleg: € 4000,-
 • Risico: gemiddeld – hoog (afhankelijk van uw keuzes)

Zelf handelen op de beurs. Dit is misschien wel de bekendste manier van beleggen, maar niet de meest toegankelijke.  Beleggen in aandelen vereist veel kennis en een actief beheer van uw aandelen. Door te handelen (kopen en verkopen) maakt u winst. Internet maakt handelen gemakkelijk en leuk. Wij bieden u de mogelijkheid om zelf te handelen met een innovatief en gebruiksvriendelijk platform. Uiteraard tegen de laagste kosten.

Vermogensbeheer

 • Voor wie: de vermogende belegger
 • Kosten: beheervergoeding
 • Minimale inleg € 25.000,-
 • Risico: gemiddeld – hoog (afhankelijk van uw beleggingsprofiel)

Heeft u een groot vermogen, dan kunt u dit laten beheren door professionals. U kunt zelf kiezen hoeveel risico u neemt: vermogensbehoud, vermogensgroei en vermogensgroei met meer durf. Op basis van uw beleggingsprofiel stellen beleggingsprofessionals een strategie vast en sturen waar nodig bij. Wat wordt uw strategie?

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Martien de Graaf - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie