Home Nieuws Op een doordachte manier je kansen op een koopwoning vergroten

Op een doordachte manier je kansen op een koopwoning vergroten

Bieden boven de vraagprijs is in deze tijd eerder regel dan uitzondering. Om hun kansen te vergroten, brengen steeds meer kandidaat-kopers een bod uit zonder ontbindende voorwaarden.

Wordt de huizenmarkt zo alleen nog maar toegankelijk voor waaghalzen? Of zijn er ook nog andere, meer doordachte mogelijkheden om je kansen op de woningmarkt te vergroten?

We lichten onze kijk hierop graag toe in onderstaand artikel.

Een huis kopen zonder voorbehoud kan risicovol zijn

Wanneer je zonder voorbehoud koopt, komt het risico volledig bij jou als koper te liggen. De financiering kan bijvoorbeeld onverhoopt niet rond komen. Ook kan uit een bouwkundige keuring blijken dat het huis verborgen gebreken heeft. In deze situaties wil je een getekend koopcontact kunnen ontbinden.

Zonder ontbindende voorwaarden in het koopcontract betaal je een boete, 10% van de koopsom, om van de koop af te zien.

Wanneer het een weloverwogen keuze is, kan kopen zonder voorbehoud juist een goede strategie zijn.

Afzien van de ontbindende voorwaarden kan echter ook een goede manier zijn om je te onderscheiden ten opzichte van andere kopers. Dit moet dan een weloverwogen keuze zijn.

Je hebt bijvoorbeeld de financiële middelen beschikbaar en je bent in staat om het risico te nemen. Of je bent bouwkundig onderlegd en je hebt de staat van de woning zelf goed kunnen beoordelen.

Voor veel kopers geldt echter dat ze tegen wil en dank afzien van de ontbindende voorwaarden. Ze denken geen andere keuze te hebben. Dat vinden wij een slechte ontwikkeling. Het gaat namelijk wel om de grootste financiële beslissing in je leven.

Daar komt bij dat zo ook een race naar de bodem ontstaat. Wanneer er steeds meer gegadigden voor een huis afzien van de ontbindende voorwaarden; hoe gaat je bod dan nog opvallen?

Ga vroegtijdig met een adviseur om tafel

Nog een manier om je kansen te vergroten, is het vroegtijdig aanhaken van een hypotheekadviseur. Door vooraf jouw financiële situatie door te spreken, krijg jij direct inzicht in wat wel – en wat niet – mogelijk is. Zo krijg je de gewenste zekerheid vóóraf en heb je een sterke onderhandelingspositie in handen.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

|
Steven van Koppen - Hypotheekadviseur
+79
Op een doordachte manier je kansen op een koopwoning vergroten