Home Nieuws Nieuw bij NBG: de hypotheken van Vista

Nieuw bij NBG: de hypotheken van Vista

Onlangs is de nieuwe geldverstrekker Vista Hypotheken gestart. De aantrekkelijke hypotheekrente en voorwaarden van Vista kunt u nu via NBG afsluiten.

Vista Hypotheken is een nieuwe label van Rabobank

Vista Hypotheken is een nieuw label van Rabobank. De bank zet met Vista een zogenaamde regiepartij in de markt. Via een regiepartij kunnen institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, investeren in Nederlandse hypotheken.

De concurrentie op de hypotheekmarkt is de laatste jaren gegroeid. Terwijl de traditionele banken na de crisis te maken kregen met strengere kapitaaleisen, steeg de interesse van (buitenlandse) investeerders in de Nederlandse hypotheken.

Met een lage hypotheekrente op de lange rentevastperiodes en ruime voorwaarden pakken deze nieuwkomers steeds meer marktaandeel. Met Vista speelt Rabobank in op deze veranderende marktomstandigheden. Kan Vista Hypotheken de concurrentie aan?

Aantrekkelijke rente en voorwaarden alleen via onafhankelijke adviseur

Het eerste dat opvalt is dat de hypotheken van Vista alleen te sluiten zijn via onafhankelijke hypotheekadviseurs. NBG is één van de onafhankelijke advieskantoren die Vista Hypotheken mag aanbieden. We nemen de nieuwe geldverstrekker vanaf nu dan ook mee in de advisering.

Vista heeft een overzichtelijk productassortiment. U kunt kiezen uit annuïtair of lineair aflossen, een (deels) aflossingsvrije hypotheek en een overbrugging. Als we de hypotheekrente van Vista vergelijken met andere geldverstrekkers, dan scoort Vista bovengemiddeld op de rentevastperiodes 20 jaar vast en 30 jaar vast.

De hypotheekvoorwaarden zijn zeer ruim te noemen met onder andere:

  • Volledig boetevrij aflossen uit eigen middelen.
  • Automatische rentedaling als de klant in een lager risicoklasse komt door annuïtaire, lineaire of extra aflossing.
  • Ook bij een gestegen huizenprijs (gevalideerd taxatierapport) past Vista de hypotheekrente kosteloos aan.
  • Aflossingsvrije hypotheek mogelijk tot 50% van de marktwaarde.
  • Daalt de hypotheekrente van Vista tussen de offerte en passeren, dan daalt uw rente mee.
  • U betaalt geen rente over bedrag in depot bij nieuwbouw.
  • Met een perspectiefverklaring kunt u bij Vista terecht. Een vast contract of intentieverklaring zijn dus niet noodzakelijk.

Hypotheken van Vista niet voor iedereen

Met de hypotheekrente, maar vooral de voorwaarden streeft Vista Hypotheken veel concurrenten voorbij, inclusief het moederbedrijf Rabobank. Een hypotheek van Vista is echter niet voor iedereen een passend product. Wie de hypotheekrente 10 jaar of korter wil vastzetten, kan beter een andere geldverstrekker kiezen.

Ook geeft Vista aan zich vooral te richten op 'starters en jonge doorstromers'. In de praktijk betekent dit vaak dat maatwerk bij een meer ingewikkelde casus niet of beperkt mogelijk is. Zo kunnen ondernemers en ZZP-ers op dit moment niet bij Vista Hypotheken terecht.

Heeft u interesse in een hypotheek van Vista. Laat dan een adviseur van NBG voor u een vergelijking maken.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Marchel Honders - Hypotheekadviseur
Sander Zitter - Hypotheekadviseur
+79

Plaats een reactie