Home Nieuws Nieuw bij NBG: de hypotheken van Bunq

Nieuw bij NBG: de hypotheken van Bunq

Bunq is een nieuwe hypotheekaanbieder in Nederland. De hypotheken van de online bank zijn nu ook via NBG verkrijgbaar. We bespreken plus- en minpunten van Bunq.

Binnen 24 uur een bindend hypotheekaanbod

Wat als eerste opvalt is de snelle doorlooptijd van Bunq. De nieuwe aanbieder belooft binnen 24 uur een bindend hypotheekaanbod te kunnen doen. Bij andere geldverstrekkers duurt het enkele werkdagen tot ruim een week voordat alle hypotheekstukken hiervoor zijn goedgekeurd.

Dit maakt Bunq een interessante keuze als je een huis gaat kopen. Op deze verhitte woningmarkt wil je graag snel kunnen handelen en zekerheid hebben. Tip: kijk ook eens naar onze Hypotheek Zeker Garantie om jouw kansen op een koophuis te vergroten.

Laagste rente en ruime acceptatievoorwaarden

Bunq biedt momenteel de laagste hypotheekrente op een aantal populaire rentevaste periodes, zoals 10 jaar vast. Het gaat hier om de rente bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Let op: niet iedereen komt in aanmerking voor deze lage NHG-rente. Zo mag het huis niet duurder zijn dan 355.000 euro.

Zonder NHG, staan de rentes van Bunq in de middenmoot van het hypotheekrenteoverzicht. Maar ook dan kan het aanbod interessant zijn. Bunq heeft namelijk een aantal ruime acceptatievoorwaarden die de mogelijkheden voor een hypotheek vergroten:

  • Bij een zuivere oversluiting mag de hypotheek tot 75% van de woningwaarde aflossingsvrij zijn.
  • Neem je overwaarde voor een consumptieve besteding, dan mag dit tot 90% van de woningwaarde.
  • Zelfstandige ondernemers mogen het de cijfers van het derde jaar 3x meetellen, de cijfers van het tweede jaar 2x en de cijfers van het eerste jaar 1x. Dit is vaak gunstig als je net bent gestart.

Minpuntje voor aanbod bij verduurzaming

Een minpunt is dat Bunq geen concurrerend aanbod heeft voor verduurzamen. Anders dan de meeste geldverstrekkers tegenwoordig, geeft de bank geen duurzaamheidskorting. Sterker nog, als je gebruik maakt van de mogelijkheid om tot 106% te lenen voor energiebesparende maatregelen, krijg je een opslag op de hypotheekrente.

De hypotheken van de Bunq zijn nu via NBG verkrijgbaar. Benieuwd of het aanbod ook voor u interessant is? Vraag vrijblijvend een hypotheekvergelijking aan.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Pierre Linssen - Hypotheekadviseur
Jacqueline van der Vliet - Hypotheekadviseur
Jeroen Alofs - Hypotheekadviseur
+78
Nieuw bij NBG: de hypotheken van Bunq