Home Nieuws Minder hypotheek in 2014

Minder hypotheek in 2014

In 2014 worden de mogelijkheden voor een hypotheek verder beperkt. Onder andere de maximale hypotheek en de NHG-grens worden lager.

Door de hoeveelheid maatregelen op Prinsjesdag en later het begrotingsakkoord, zijn twee belangrijke maatregelen onderbelicht gebleven. We wijzen u graag nogmaals op de beperking van de hypotheekmogelijkheden in 2014. Dit heeft gevolgen voor iedereen die binnen een half jaar een woning wil kopen.

  • De maximale hypotheek wordt de komende jaren afgebouwd naar 100% van woningwaarde. Op 1 januari 2014 zijn we toe aan de volgende stap. Vanaf dan kan maximaal 104% van de woningwaarde geleend worden. 
  • De hoogte van de NHG-grens bepaalt de hoogte van de woningwaarde waarmee u een NHG-hypotheek kunt afsluiten. Deze grens wordt in 2014 verlaagd. Per 1 juli volgend jaar kunt u voor een woning boven 265.000,- geen hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie meer afsluiten. Nu is de NHG-grens nog € 290.000,-.

De verlaging van de maximale hypotheek betekent dat u minder kunt lenen. Wanneer u een modale tot bovenmodale woning wilt kopen, komt u mogelijk niet meer in aanmerking  voor een NHG-hypotheek. Dit betekent dat u geen rentekorting krijgt en geen gebruik kunt maken van de garantieregeling.

Iedereen die binnenkort een woning wil kopen doet er verstandig aan hier niet al te lang mee te wachten. De ruimere hypotheekmogelijkheden, lage rente en de voor kopers gunstige huizenmarkt, maken dat dit een goed moment is om te kopen.

Wilt u binnen een half jaar een woning kopen? NBG kan u helpen met een financiering die bij u past.Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden via onderstaand formulier.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Manouk van de Winkel - Hypotheekadviseur
Rene Droste - Hypotheekadviseur
Jasper Stoker - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie