Home Nieuws In actie voor een goed pensioen

In actie voor een goed pensioen

Het dringt langzaam door in Nederland dat een goed pensioen geen vanzelfsprekendheid meer is. Wilt u zelf bepalen wanneer u met pensioen gaat en hoeveel u ontvangt? Neem dan uw pensioen in eigen hand.

Jong en oud

Zowel jongeren (18 – 35 jaar) als ouderen (50 – 65 jaar) maken zich zorgen om hun pensioen. Zij verwachten dat ze onvoldoende pensioen krijgen en ook pas later met pensioen kunnen gaan dan ze eigenlijk zouden willen. Uit onderzoek blijkt: 

  • Jongeren denken dat zij 64% van hun gemiddelde loon verwachten te krijgen terwijl zij 74% nodig hebben. Voor ouderen is dit zelfs 69% van de benodigde 79%. Met een bruto modaal inkomen betekent dit een tekort van € 3300,- per jaar.
  • De verwachte pensioenleeftijd is zowel bij ouderen als jongeren 65,6 jaar. Als de nieuwe plannen doorgaan is de pensioenleeftijd zelfs 72 jaar. Voor 69% van de jongeren is dit langer dan ze zouden willen.

Massaal in actie?

Je zou verwachten dat Nederland van jong tot oud massaal in actie komt om hun pensioen in eigen hand te nemen. Niets is minder waar. Eerder overheerst een afwachtende houding van ‘dat zien we dan wel’. Dit is niet slim! Hoe eerder u namelijk het pensioen in eigen hand neemt, hoe meer mogelijkheden u heeft. Ook is dan de impact op uw maandlasten kleiner. 

Eigen aanvulling wordt belangrijker

Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit drie delen: OAW (overheid), pensioenfonds (werk) en uw persoonlijke aanvulling. Door recente ontwikkelingen, zoals het verhogen van de AOW-leeftijd en het korten op het pensioen door de pensioenfondsen, wordt de eigen aanvulling steeds belangrijker.

NBG helpt u om nu de juiste keuzes te maken bij het invullen van uw eigen aanvulling. Vraag vrijblijvend naar ons vermogensadvies met onderstaand formulier.

Wat gaan we concreet voor u doen:

  • We inventariseren uw huidige pensioensituatie.
  • Op basis van uw wensen en doelen maken we een plan hoe u dit kunt bereiken.
  • U ontvangt een compleet overzicht van de kosten en verwachte vermogensopbouw.
  • We helpen u de fiscale mogelijkheden optimaal te benutten.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Joris Jan Waalder - Hypotheekadviseur
Koen Verheijen - Hypotheekadviseur
Harrie Aaldring - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie