Home Nieuws Geldverstrekkers verlagen de hypotheekrente massaal deze maand

Geldverstrekkers verlagen de hypotheekrente massaal deze maand

De eerste 10 dagen van februari hebben geldverstrekkers in totaal 58 keer hun hypotheekrente verder verlaagd. Waarom geldverstrekkers de rentes massaal verlagen? Wij leggen je het graag uit in onderstaand artikel.

Banken kunnen goedkoop aan geld komen om uit te lenen

Sinds maart vorig jaar pompt de Europese Centrale Bank (ECB) geld in de economie om de economische gevolgen van de coronacrisis te beperken. In december is dit noodpakket nog eens uitgebreid met 500 miljard euro en verlengd tot maart 2022.

Het ruime monetaire beleid van de ECB zorgt nu voor rust op de financiële markten. Geldverstrekkers hebben de zekerheid dat ze de komende maanden goedkoop aan geld kunnen komen om uit te lenen.

Wie wil groeien in een krimpende markt, moet de hypotheekrente verlagen

In Nederland strijden 38 geldverstrekkers om de gunst van kopers en oversluiters. Tegelijkertijd is de verwachting dat het aantal hypotheekaanvragen in 2021 daalt, onder andere door een tekort aan koophuizen.

Geldverstrekkers houden elkaar daarbij goed in de gaten en verlagen soms wel 2 keer per week de rente om de bovenste positie in het renteoverzicht te behouden. Het woord ‘renteoorlog’ is inmiddels wel op zijn plaats.

De extreem lage hypotheekrente zorgt ervoor dat oversluiten vaker interessant is

Ben je benieuwd of jij ook van deze lage hypotheekrente kunt profiteren? Een hypotheekadviseur van NBG rekent graag voor je uit of oversluiten in jouw situatie voordelig is.

Vraag een oriënterend gesprek aan via onze contactpagina.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Patrick de Velde Harsenhorst - Hypotheekadviseur
Chantal Beckers-Pol - Hypotheekadviseur
|
+79

Plaats een reactie

Geldverstrekkers verlagen de hypotheekrente massaal deze maand