Home Nieuws Doe meer met uw spaargeld

Doe meer met uw spaargeld

Ondanks de lage rente sparen Nederlanders stug door. Een laag of zelfs negatief rendement ligt op de loer. Het is tijd om meer te doen met uw spaargeld.

Rendement mogelijk negatief

Nederlanders zijn echte spaarders. Een gemiddeld gezin heeft € 44.500,- spaargeld en elk jaar leggen we meer geld opzij. Zelfs een historisch lage spaarrente brengt ons niet op andere gedachten.

Met een gemiddelde spaarrente van 1% (bereikt in augustus 2015) en een inflatie van rond 1% wordt het spaargeld nauwelijks meer waard. Sterker nog, met vermogensrendementsheffing is het rendement op de spaarrekening zelfs negatief.

Slimmer sparen

Door kritisch te kijken naar uw spaarproducten kunt u het rendement op uw spaarrekening al verhogen.

  • Het verschil tussen de laagste en de hoogste spaarrente is op dit moment 0,8%. Toch blijven veel Nederlanders sparen bij hun huisbank. Dit terwijl overstappen naar een andere bank eenvoudig is en de spaarrekening even veilig.
  • Een groot deel van ons spaargeld hebben we niet direct nodig. Door dat deel vast te zetten in een deposito spaarrekening krijgt u een hogere spaarrente.
  • Veel Nederlanders sparen een vast bedrag per maand. Door te kiezen voor maandsparen spaart u maandelijks een vast bedrag, maar voor een hogere spaarrente.

Starten met beleggen

Heeft u een doel gesteld voor uw spaargeld, bijvoorbeeld de studie van de kinderen of eerder stoppen met werken? Dan is sparen niet altijd de beste keuze om dit doel te bereiken. Mogelijk is het interessant om een deel van uw spaargeld te beleggen.

Met beleggen kunt u op lange termijn meer rendement verwachten dan met sparen. Toch zijn veel consumenten huiverig voor beleggen. Ze zien vooral de risico’s en denken dat beleggen duur en ingewikkeld is. Het tegenovergestelde is waar:

  • Op lange termijn zijn de risico’s van beleggen beheersbaar.
  • Er bestaan eenvoudige beleggingsproducten voor beginners.
  • U kunt al vanaf een klein bedrag per maand deelnemen.

Het is natuurlijk niet verstandig om geld te beleggen dat u op korte termijn nodig heeft. Daarbij is het belangrijk dat het beleggingsproduct bij u past. Goed vermogensadvies helpt u de juiste keuzes te maken en zorgt voor een belegging op maat.

Neem de groei van uw spaargeld in eigen hand en kies voor vermogensadvies van NBG! Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Edvard de Jager - Hypotheekadviseur|
Jeroen van Grinsven - Hypotheekadviseur
+79

Plaats een reactie