Home Nieuws Controleer uw beleggingsverzekering

Controleer uw beleggingsverzekering

Een beleggingsverzekering wordt vaak afgesloten met een belangrijk doel voor ogen, bijvoorbeeld het aflossen van de hypotheek. Weet u zeker dat dit doel gehaald wordt? NBG maakt dit voor u inzichtelijk.

Doelgericht vermogen opbouwen

Veel Nederlanders hebben een beleggingsverzekering. Hiermee wordt vermogen opgebouwd voor een specifiek doel in de toekomst, bijvoorbeeld het aflossen van de hypotheek of het pensioen aanvullen. Een belangrijk product dus. Toch worden deze polissen nog wel eens vergeten.

Beleggingsverzekering afgesloten in goede tijden

Een beleggingsverzekering wordt vaak afgesloten wanneer het economisch goed gaat. Met goede resultaten op de beurs, is het rendement van de polis hoog. De verwachtingen voor de vermogensopbouw zijn in lijn met het hoge rendement. Tijden kunnen echter veranderen.

Beleggingsresultaat valt tegen

Op dit moment hebben we een economische crisis achter de rug. Het is heel goed mogelijk dat het rendement van uw beleggingsverzekering hier ook onder geleden heeft. Het opgebouwde vermogen kan achterlopen bij de verwachting.

Ook wordt de overlijdensrisicodekking in dit product duurder naarmate de verzekerde ouder wordt. Deze hoge kosten drukken op het resultaat, wat inmiddels bekend staat als een woekerpolis.

Doel mogelijk niet meer haalbaar

Door een slecht beleggingsresultaat en/of hoge kosten, bestaat de kans dat het doel op einddatum niet gehaald wordt. Wanneer u met de beleggingsverzekering vermogen opbouwt voor hypotheek of pensioen, kan dit op einddatum voor problemen zorgen. Dit kunt u voor zijn, door nu in actie te komen.

NBG helpt u hierbij

NBG controleert vrijblijvend voor u, of het oorspronkelijke doel met uw beleggingsverzekering haalbaar is. Wanneer dit niet het geval is, doen we u een voorstel hoe u dit kunt oplossen. Hierbij geldt hoe eerder u actie onderneemt, hoe meer mogelijkheden u heeft.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Joris Jan Waalder - Hypotheekadviseur
Claudia Admiraal - Hypotheekadviseur|
Thomas Kramer - Hypotheekadviseur
+79

Plaats een reactie