Overwaarde opnemen

Home Jouw situatie Overwaarde opnemen

Overwaarde opnemen

Woon je al wat langer in jouw koopwoning of is de waarde van deze woning gestegen? Grote kans dat jij dan overwaarde op je woning hebt. Als je niet wilt verhuizen, kunnen wij je helpen deze overwaarde vrij te spelen. Wij bekijken wat voor jou de best passende mogelijkheid is.

De tip van onze adviseur

Heb je een droomwens? Bijvoorbeeld het verbouwen van je woning, het maken van een mooie reis, het aanschaffen van een camper? Of wil je graag je (klein)kinderen een belastingvrije schenking doen voor de aankoop van hun eerste woning? Dan is het interessant om overwaarde op te nemen. Samen kijken we wat er mogelijk is!

Leonie Arnold

Hypotheekadviseur

Een afspraak maken met een van onze adviseurs?

Vragen bij de aankoop van jouw eerste woning

Hoe weet ik of ik overwaarde heb?

Overwaarde is de waarde van je woning verminderd met de nog af te lossen hypotheek. Is de waarde van je woning gestegen? Dan is de kans groot dat je overwaarde hebt. Een van onze adviseurs rekent graag de exacte overwaarde voor je uit en bepaalt of het opnemen van overwaarde interessant voor je is.

Kan ik overwaarde opnemen?

Of je overwaarde kunt opnemen hangt af van meerdere factoren. Onder andere je inkomen en de huidige woningwaarde zijn van invloed. Onze adviseur berekent vrijblijvend de mogelijkheden.

Waar kan ik mijn overwaarde voor gebruiken?

Met het opnemen van overwaarde kun je je pensioen aanvullen of een verbouwing of verduurzaming financieren. Daarnaast kun je overwaarde ook inzetten om belastingvrij te schenken aan bijvoorbeeld (klein)kinderen voor de aankoop van een eerste woning.

Met welke kosten krijg ik te maken als ik mijn overwaarde wil opnemen?

Voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek betaal je advies- en afsluitkosten. Als de rente nog vaststaat en je wilt de hypotheek oversluiten naar een andere bank, moet je waarschijnlijk boeterente betalen. De hoogte hiervan hangt af van de resterende rentevaste periode en van de hoogte van de rente. Voor een nieuwe hypotheek en voor het verhogen van de inschrijving van een bestaande hypotheek moet je naar de notaris. Tenslotte is in sommige gevallen een taxatierapport nodig.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Uitgelichte artikelen

Bekijk meer artikelen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op.

Heb je een dringende vraag? Dan staan onze adviseurs zowel telefonisch als via WhatsApp ook buiten de reguliere openingstijden voor jou klaar!