Ik ben ondernemer

Home Jouw situatie Ik ben ondernemer

Hypotheek voor ondernemers

Ben jij ondernemer en denk je niet in aanmerking te komen voor een hypotheek? Welnee! Met onze inkomensanalyse weet je direct welke banken je een hypotheek willen verstrekken. En, ook belangrijk, met welk zakelijk inkomen de verschillende banken rekenen. Wij behoeden jou van tijdverspilling of een langdurig en onzeker traject. Wij bieden je namelijk zekerheid vooraf.

De tip van onze adviseur

“Het is voor ondernemers niet altijd noodzakelijk om drie boekjaren aan te leveren. Ook zit er veel verschil in de acceptatienormen van iedere hypotheekaanbieder. Vergelijk daarom de voorwaarden van alle hypotheekaanbieders voor een eerlijk en duidelijk beeld.”

Joris Jan Waalder

Hypotheekadviseur

Een afspraak maken met een van onze adviseurs?

Vragen bij de aankoop van jouw eerste woning

Ik ben ondernemer. Kan ik een hypotheek krijgen?

Natuurlijk. Ook voor ondernemers zijn er voldoende mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek. Er zijn echter veel verschillen in de voorwaarden van iedere hypotheekverstrekker.

Hoeveel boekjaren moet ik aanleveren als ZZP'er?

Doordat banken steeds flexibeler omgaan met hypotheekaanvragen van ZZP’ers is het vaak mogelijk om al vanaf één boekjaar een hypotheek te krijgen.

Hoe gaan banken om met wisselende jaarcijfers?

Een aantal banken rekenen met het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaren. Maar er zijn ook banken die met de zogenaamde ‘3/2/1 formule’ werken. Dat werkt als volgt. Bijvoorbeeld in jaar één behaal je een omzet van 20.000 euro, in jaar twee 30.000 euro en jaar drie 60.000 euro. Met de ‘3/2/1 formule’ wordt het hoogste, laatste inkomen 3x meegeteld, het tweede jaar telt 2x mee en het eerste jaar maar 1x. Je komt dan uit op een toetsinkomen van 43.333 euro in plaats van 36.666 euro in de oude clausule. Zo zijn er voor ondernemers meer mogelijkheden dan men op voorhand denkt.

Meer informatie

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Uitgelichte artikelen

Bekijk meer artikelen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op.

Heb je een dringende vraag? Dan staan onze adviseurs zowel telefonisch als via WhatsApp ook buiten de reguliere openingstijden voor jou klaar!