Home Nieuws Smartphone vaker buiten dekking inboedelverzekering

Smartphone vaker buiten dekking inboedelverzekering

Steeds meer verzekeraars halen de smartphone uit de dekking van de inboedelverzekering. De vele schadeclaims zorgen voor een financiële strop.

Hogere schadelast door smartphones

In 2016 heeft verzekeraar Unigarant 8500 schadeclaims verwerkt voor mobiele apparaten, tegenover 500 in 2011. Ook het gemiddelde schadebedrag per claim steeg van € 103,- naar € 12,-3 door luxere toestellen. Inmiddels betreft 37% van de inboedelschades een smartphone.

De stijgende schadelast is reden voor de Unigarant om smartphones en andere mobiele apparaten uit de dekking van de inboedelverzekering te halen. Klanten die hun smartphone en tablet willen verzekeren kunnen hiervoor een extra dekking kiezen bij de inboedelverzekering.

Smartphone niet meer gedekt door inboedelverzekering

Unigarant is niet de enige verzekeraar die de smartphone in de ban doet. Ook bij de inboedelverzekering van Inshared, ASR, Ditzo en ING is schade aan de smartphone alleen nog gedekt bij brand, storm of diefstal. Dit blijkt uit onderzoek van BNR.

Voor dekking van val- of waterschade of verlies kan een aparte verzekering of dekking gekozen worden. Daarmee wordt een verdere premiestijging van de reguliere inboedelverzekering voorkomen. Dit is wel zo eerlijk voor verzekerden die er bewust voor kiezen om hun smartphone niet te verzekeren.

Inboedelverzekering of ‘elektronica-polis'?

Consumenten die hun smartphone graag willen verzekeren moeten goed controleren of dit bij hun huidige inboedelverzekering nog het geval is. Voordeel: door deze nieuwe ‘elektronica-polissen’ kan de dekking beter worden aanpast op de wensen van de klant, bijvoorbeeld als het gaat om eigen risico en verzekerd bedrag.

De schadeadviseurs bij NBG helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes voor uw inboedelverzekering, met of zonder smartphone.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Dominique Claassen - Hypotheekadviseur
Ronald Zoetmulder - Hypotheekadviseur
Karin van Leeuwen - Hypotheekadviseur||SEH-logo
+80

Plaats een reactie