Home Nieuws Rookmelder vanaf 1 juli 2022 in iedere woning verplicht

Rookmelder vanaf 1 juli 2022 in iedere woning verplicht

Uit cijfers van Brandwondenzorg Nederland blijkt dat er jaarlijks 6.000 woningbranden zijn waarbij 600 mensen gewond raken. Niet alleen brandwonden maar ook het inademen van rook levert levensbedreigende situaties op. Voor de overheid is dit een reden om in te grijpen…

Waar voorheen alleen bewoners van nieuwbouwwoningen verplicht waren om een rookmelder te plaatsen, gaat dit nu ook voor bestaande woningen gelden. Vanaf 1 juli 2022 moet op iedere verdieping van de woning een rookmelder hangen.

Belangrijk is om de rookmelder goed te onderhouden. Kies daarom bij voorkeur ook voor een rookmelding met een batterij- en levensduur van 10 jaar. Op deze manier maak jij jouw huis weer een stukje veiliger!

Invloed verplichte rookmelder op inboedel- en opstalverzekering

We vroegen erkend schade adviseur Gioia Oberhollenzer wat de invloed zal zijn op de inboedel- en opstalverzekering.

“Tot op heden is nog niet bekend hoe verzekeraars met de nieuwe regelgeving om zullen gaan. Wel is de verwachting dat de verzekeraars hun voorwaarden aan zullen passen. Denk hierbij aan geen of een verminderde uitkering in geval van schade.

Mijn advies is om tijdig een rookmelder te plaatsen. Het is een kleine moeite en het vergroot in de eerste plaats jouw veiligheid. Daarnaast ben je met een goed geplaatste rookmelder zeker van een uitkering bij een gedekte gebeurtenis.’’

Wil je weten of jouw verzekering nog alles dekt en aansluit bij je huidige situatie? Vraag een gratis schade check aan.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Ronald Zoetmulder - Hypotheekadviseur
Rene Droste - Hypotheekadviseur
+79
Rookmelder vanaf 1 juli verplicht