Home Nieuws Reisverzekering: de trends voor deze zomer

Reisverzekering: de trends voor deze zomer

Gaat u deze zomer goed verzekerd op reis? We hebben de belangrijkste trends voor u op een rijtje gezet. Onze verzekeringsadviseurs staan voor u klaar.

Reisverzekering of inboedelverzekering?

Steeds meer verzekeraars bieden buitenhuisdekking aan bij de inboedelverzekering. Daarmee zijn uw kostbaarheden ook onderweg verzekerd. Bij een schade op reis kunt u dus kiezen om deze op te geven bij uw reisverzekering of buitenhuisdekking.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er forse verschillen zijn in de afschrijvingstermijnen van verzekeraars. Een fototoestel wordt bij de ene verzekeraar bijvoorbeeld in 10 jaar afgeschreven, bij de andere verzekeraar in 5 jaar.

Ook wordt bij een reisverzekering een product sneller afgeschreven dan bij de inboedelverzekering. Een schade op reis kunt u daarom soms beter claimen op uw buitenhuisdekking.

Negatief reisadvies en uw reisverzekering

De situatie in uw vakantiebestemming kan veranderen, denk bijvoorbeeld aan de onrust in Turkije. Het is daarom verstandig om, voordat u gaat boeken, de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Is er voor uw reisbestemming een negatief reisadvies (code oranje of rood), dan kan dit gevolgen hebben voor uw reis- en annuleringsverzekering. Bespreek dit vooraf met uw verzekeraar.

Heeft u een reis geboekt en wordt er voor uw bestemming een negatief reisadvies afgegeven? Dan is het in eerste instantie aan de touroperator om de reis te annuleren en u hiervoor te compenseren.
    
Bent u al op de plaats van bestemming, dan is er het Calamiteitenfonds om de kosten van de aanpassing van uw reis of vervroegde terugkeer te vergoeden. De reisorganisatie moet dan bij het Calamiteitenfonds zijn aangesloten.

Schade die is ontstaan in conflictsituaties, ook wel molest genoemd, wordt niet vergoed door de reisverzekering. Met een goede reisverzekering heeft u wel toegang tot een gespecialiseerde alarmcentrale. Deze helpt u om uw terug- of doorreis te organiseren.

Smartphone op vakantie niet altijd verzekerd

De smartphone staat op nummer 1 als meest geclaimde reisschade. Dit is niet zo vreemd als u bedenkt dat de smartphone veel apparaten op reis is gaan vervangen, zoals een fototoestel en navigatie.

Beschadiging, diefstal of verlies van uw smartphone valt echter niet bij alle verzekeraars standaard onder de dekking van de reisverzekering. Daarnaast is er vaak sprake van een beperkte vergoeding of eigen risico.

Controleer de voorwaarden als u er zeker van wilt zijn dat uw smartphone goed verzekerd is.

Airbnb en uw reisverzekering

Met Airbnb kun je overnachtingen boeken, rechtstreeks bij een particuliere eigenaar. De bemiddelingssite is de laatste jaren erg populair geworden. Een accommodatie is vaak net wat goedkoper en u vindt er soms bijzondere slaapplaatsen. Hoe zit het met uw reisverzekering?

Een overnachting bij een particulier valt bij veel verzekeraars onder de reisverzekering. U moet dan wel een boekingsbewijs en factuur kunnen overleggen. Dit betekent niet dat alle schade vergoed wordt. Als bijvoorbeeld de verhuurder niet thuis geeft, moet u met Airbnb tot een oplossing komen. De reisverzekering vergoedt eventueel gemaakte kosten niet.

Bij NBG kunt u ook terecht voor uw schadeverzekeringen, uiteraard voor een scherpe premie en uitgebreide voorwaarden. Daarnaast staan onze medewerkers voor u klaar met persoonlijk advies voor uw verzekeringen. We doen u graag een concurrerend voorstel.
 

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Edvard de Jager - Hypotheekadviseur|
Harrie Aaldring - Hypotheekadviseur
+78

Plaats een reactie