Home Nieuws Kies voor zekerheid in onzekere tijden

Kies voor zekerheid in onzekere tijden

Heeft u oversluiten of een andere aanpassing aan uw hypotheek uitgesteld? Dan is dit mogelijk hét moment om toch actie te ondernemen.

Ontwikkelingen volgen elkaar snel op

De ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus volgen elkaar snel op. Bij NBG hebben we maatregelen genomen om u ook in deze bijzondere tijden van dienst te blijven. 

Toch willen we u erop wijzen dat het verstandig kan zijn om een uitgestelde oversluiting of aanpassing aan de hypotheek naar voren te halen. Door nu actie te ondernemen kiest u voor zekerheid in onzekere tijden.

Hypotheekrente extreem laag

De trend voor de hypotheekrente is nog altijd dalend. Door de extreem lage rentestand is het echter de vraag hoeveel u nog wint door te wachten.

Kijken we verder vooruit dan is een rentestijging niet uitgesloten. Bedrijven zullen het namelijk moeilijk krijgen om aan hun schuldverplichtingen te voldoen, ook banken houden rekening met kredietverlies. Dit zorgt ervoor dat obligaties en daarmee lange termijn leningen duurder worden. De vraag is of de Europese Centrale Bank hier voldoende tegenover kan zetten om de rente op het huidige lage niveau te houden.

Kiezen voor zekerheid van een lagere hypotheekrente

De belangrijkste reden om nu actie te ondernemen is de toegenomen onzekerheid. Dan kijken we vooral naar mensen met een flexibel contract en zelfstandigen. Bij een terugval van inkomsten is oversluiten misschien niet meer mogelijk.

Door de lage hypotheekrente nu vast te leggen kiest u voor zekerheid van blijvend lagere maandlasten.

Boeterente drempel bij oversluiten

Een belangrijke drempel bij oversluiten is de boeterente. U moet echter bedenken dat u deze boete ook betaalt als u niets doet, namelijk middels een hogere hypotheekrente. Daarnaast zijn er mogelijkheden om de boeterente te verlagen of mee te financieren in de nieuwe hypotheek.

Uw hypotheekadviseur van NBG staat klaar om voor u de mogelijkheden te berekenen.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Jan Willem Verploegh - Hypotheekadviseur
Jan Dijkerman Financieel Adviseur NBG Hypotheken
Peter van Strijen
+80
Kies voor zekerheid in onzekere tijden