Home Nieuws Is uw hypotheek pensioenbestendig?

Is uw hypotheek pensioenbestendig?

U wilt straks zorgeloos gaan genieten van uw pensioen. Uw hypotheek kan echter een loden last worden wanneer u stopt met werken. Zorg daarom dat uw hypotheek pensioenbestendig is. Onderneem nu actie voor een zorgeloze financiële toekomst.

Inkomen daalt

Na uw pensioen daalt uw inkomen. Wanneer uw hypotheek doorloopt na uw pensioen bestaat de kans dat u de maandlasten niet meer kunt betalen. In het slechtste geval loopt u zo het risico dat u de woning na uw pensioen noodgedwongen moet verkopen.

Kans op betalingsproblemen groter

  • De kans op betalingsproblemen na het pensioen is groter geworden. Toekomstige generaties krijgen mogelijk minder pensioen. Dit wordt veroorzaakt door tegenvallende beleggingsresultaten van pensioenfondsen en een versobering van de pensioenregeling.
  • In verleden is hier onvoldoende rekening mee gehouden. Bij veel huiseigenaren is de hypotheeklast afgestemd op een pensioen van 70% van het laatst verdiende loon. Dit is echter geen zekerheid meer.
  • Vooral huiseigenaren met een ‘top-hypotheek’ lopen een verhoogd risico op betalingsproblemen na het pensioen. Zij hebben destijds gekozen om een maximaal hypotheekbedrag te lenen en tijdens de looptijd niets of maar een gedeelte van de hypotheek af te lossen. Na 30 jaar vervalt de hypotheekrenteaftrek en stijgen de netto maandlasten voor deze groep flink.

Onderneem nu actie

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) adviseert huiseigenaren met een hypotheek die langer loopt dan hun pensioenleeftijd om nu actie te ondernemen. Raadpleeg uw hypotheekadviseur en laat u informeren over uw hypotheek na uw pensioen. Als u op tijd actie onderneemt heeft u de gelegenheid om de juiste maatregelen te treffen en betalingsproblemen in de toekomst te voorkomen. Controleer nu of uw hypotheek pensioenbestendig is.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Jeroen Verbeek - Hypotheekadviseur
Alain Kock - Hypotheekadviseur
Karin van Leeuwen - Hypotheekadviseur||SEH-logo
+78

Plaats een reactie