Home Nieuws Huizenmarkt voorzichtig weer in beweging

Huizenmarkt voorzichtig weer in beweging

De huizenmarkt komt weer voorzichtig in beweging. Bij NBG merken we het al een tijdje. Onlangs kwamen ook Rabobank en ING met positieve berichten.

Vermoeden wordt bevestigd

Meer bezoek op onze websites en meer hypotheekaanvragen: het zijn voor ons tekenen dat de huizenmarkt weer in beweging komt. Afgelopen maand werden we in ons vermoeden bevestigd door ING en Rabobank. Beide grootbanken kwamen met een positieve verwachting over de huizenmarkt:

  • Rabobank: “De bodem van de Nederlandse koopwoningmarkt is in zicht. De daling van de woningverkopen is vrijwel tot stilstand gekomen en ook het tempo van de prijsdalingen is afgezwakt. Wij verwachten dat deze ontwikkeling zich doorzet en dat de woningprijzen mogelijk in 2014 stabiliseren.”
  • ING: “Het consumentenvertrouwen in de Nederlandse woningmarkt is het afgelopen gestegen. Dit is de grootste stijging sinds de start van de meting van het onderzoek in 2006. Zowel koopwoningbezitters als starters verwachten dat er de komende periode meer huizen verkocht gaan worden.”

Beide banken zijn vooral positief over het aantal verkochte woningen. Over de huizenprijs houden ze zich op de vlakte, waarschijnlijk door de afspraak die de drie grootste banken hebben gemaakt om geen voorspellingen meer te doen over de huizenprijs.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Steven van Koppen - Hypotheekadviseur
Erik de Vos - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie