Woning verduurzamen

Home Jouw situatie Woning verduurzamen

Mijn woning verduurzamen

Je wil graag je woning verduurzamen. De voordelen noem je zo op, maar het financiële plaatje is lastiger om te maken. Wat is bijvoorbeeld de terugverdientijd van je investering? En hoe financier je energiebesparende maatregelen? De overheid stimuleert de verduurzaming van woningen met verschillende regelingen. Wij laten je graag zien hoe jij hier profijt van kunt hebben.

De tip van onze adviseur

“Het kan heel interessant zijn om gebruik te maken van regelingen op het gebied van verduurzaming vanuit de overheid. Maak daarom altijd kenbaar aan je adviseur dat je belangstelling hebt voor het verduurzamen van je woning. Wij zorgen dan voor een passend hypotheekadvies met aandacht voor je maandlasten en de terugverdientijd van je investeringen.”

Arjen Sietsma

Hypotheekadviseur

Een afspraak maken met een van onze adviseurs?

Vragen bij de aankoop van jouw eerste woning

Waar moet ik aan denken bij het verduurzamen van mijn woning?

Bij het verduurzamen van een woning kun je denken aan het isoleren van daken of muren of het opwekken van energie door zonnepanelen. Ook de inzet van een warmtepomp wordt gezien als energiebesparende maatregel.

Kan ik energiebesparende maatregelen meefinancieren in de hypotheek?

Ja, dat kan. Wil jij je (nieuwe) woning gaan verduurzamen, dan kun je niet 100%, maar 106% van de woningwaarde lenen. Zo komt er een bedrag beschikbaar om de energiebesparende maatregelen te treffen.

Is het verduurzamen van een woning voordelig?

Zeker. Naast de besparingen op de energie- en gas rekeningen kom je soms zelfs in aanmerking voor een lagere rente. Verschillende geldverstrekkers bieden namelijk ‘groene hypotheekproducten’ aan. Je krijgt een rentekorting als je woning aan de duurzaamheidseisen van de bank voldoet.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Waarom je woning verduurzamen?

De aanschaf van een nieuwe woning of het afsluiten van een (nieuwe) hypotheek: voor veel mensen is dit een goed moment om zich te verdiepen verduurzaming. Maar waarom zou je je woning verduurzamen? We leggen je de voordelen van het verduurzamen van je woning in het kort uit:

  • Besparen op energierekening: door het verduurzamen van jouw woning bespaar je (blijvend) op je energierekening.
  • Korting op de hypotheekrente: diverse geldverstrekkers bieden een lager rentetarief voor energiezuinige woningen.
  • Leen tot 106% van de woningwaarde: ben je van plan energiebesparende maatregelen te treffen? Dan kun je 106% van de woningwaarde lenen. Je hoeft deze maatregelen dus niet uit eigen zak te financieren.
  • Klimaatverandering: niet te vergeten, je draagt jouw steentje bij om de opwarming van de aarde tegen te gaan.
  • Overheidssubsidies: het verduurzamen van woningen wordt met diverse regelingen gestimuleerd door de overheid. Zo valt de investering vaak lager uit dan gedacht.

Energiebesparende maatregelen meefinancieren in de hypotheek

Als je energiebesparende maatregelen treft in je (nieuwe) woning, dan kun je dat vaak meefinancieren in de hypotheek. Normaal gesproken mag je niet meer lenen dan de woningwaarde. Ben je van plan te gaan verduurzamen, dan kun je maximaal 106% van de woningwaarde als hypotheek krijgen. Ook kun je bij aanschaf van een energiezuinig huis een hogere maximale hypotheek krijgen, oplopend tot wel 25.000 euro bij een ‘nul-op-de-meterwoning’.

Korting op je rente bij verduurzaming

Een aantal hypotheekaanbieders houdt bij het uitbrengen van een offerte rekening met het energielabel van de woning. Met energielabel A betaal je minder rente dan met energielabel B. Dit nemen we allemaal voor je mee in ons advies.

Uitgelichte artikelen

Bekijk meer artikelen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op.

Heb je een dringende vraag? Dan staan onze adviseurs zowel telefonisch als via WhatsApp ook buiten de reguliere openingstijden voor jou klaar!