Volgende woning kopen

Home Jouw situatie Volgende woning kopen


Mijn volgende woning kopen

Je wilt een andere woning kopen. Natuurlijk heb je dan vragen. Hoe regel je de overbrugging van je hypotheek? Wat doe je met de overwaarde? Wat is de voordeligste hypotheek? Wij kunnen alle hypotheekaanbieders voor je vergelijken. Samen vinden we een hypotheek die bij je past, nu en in de toekomst.

De tip van onze adviseur

“Overbieden is op het moment voor veel kopers noodzakelijk om kans te maken op een woning. Als je je huidige woning met overwaarde verkoopt, mag je die overwaarde hiervoor gebruiken. Is er nog meer overwaarde beschikbaar, dan kun je hier eventueel de verbouwing mee financieren.”

Marcel van den Brand

Hypotheekadviseur

Een afspraak maken met een van onze adviseurs?

Vragen bij de aankoop van jouw eerste woning

Uit welke hypotheekvormen kan ik kiezen?

Er zijn 3 hypotheekvormen: bij een lineaire- en een annuïteitenhypotheek los je maandelijks af en betaal je rente. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente en los je niets af. De hoogte van je hypotheek verandert dus niet.

Meer informatie

Ik heb een tijdelijk contract, kan ik wel weer een hypotheek krijgen?

Ja. Een tijdelijk contract hoeft zeker geen beperking te zijn bij de aankoop van jouw eerste woning. De meeste hypotheekaanbieders accepteren documenten zoals een werkgeversverklaring (loondienst), een perspectiefverklaring (uitzendkrachten) of een inkomensverklaring voor ondernemers.

Hoe kan ik mijn overwaarde inzetten als ik een nieuwe woning wil kopen?

Veel mensen hebben op dit moment overwaarde op hun huidige woning. Wil je volledig gebruikmaken van de renteaftrek, dan moet je deze overwaarde inzetten bij de aankoop van je volgende woning. Overigens kan je je overwaarde ook inzetten wanneer je biedt boven de vraagprijs. Je kunt maximaal 100% van de woningwaarde lenen, dus het bedrag boven de vraagprijs moet je uit andere middelen financieren, zoals je overwaarde.

Kan ik extra lenen als ik wil verduurzamen?

Sinds enkele jaren kun je niet méér lenen dan de woning waard is. Maar tref je energiebesparende maatregelen, dan mag je in 2021 maximaal 106% van de woningwaarde lenen. Ook kun je bij aanschaf van een energiezuinig huis een hogere maximale hypotheek krijgen. Deze verruiming kan oplopen tot 25.000 euro bij een ‘nul-op-de-meterwoning’.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Uitgelichte artikelen

Bekijk meer artikelen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op.

Heb je een dringende vraag? Dan staan onze adviseurs zowel telefonisch als via WhatsApp ook buiten de reguliere openingstijden voor jou klaar!