Hypotheken voor starters

Hypotheken voor starters

Hypotheek voor starters eerste woning kopen
]]

Gewoon super!
Transparant,duidelijk!

Google Review Logo

Ray-Rebec Gerritsen

Thijs is een topper die snel en secuur zn werk doet. Snel reageert en snel schakelt. Prima onze hypotheek geregeld en begeleid

Google Review Logo

Ellen van der Ende

Google Review Logo
Advieskeuze Review Logo

Je eerste huis kopen is super spannend, maar ook meteen een grote uitdaging…

Stel je voor: daar sta je dan, voor de deur van je allereerste woning, de sleutels glinsterend in je hand. Het voelt als het begin van een nieuw hoofdstuk. Het kopen van je allereerste huis is een avontuur gevuld met nieuwe ervaringen. Maar laten we eerlijk zijn, het brengt ook zijn eigen setje uitdagingen met zich mee.

Tussen het werk, je sociale leven en die eindeloze huizenjacht kan het voelen alsof je door een financieel doolhof moet manoeuvreren. Want, waarschijnlijk heb je een hypotheek nodig. Dit is een flinke stap. Papierwerk, de regels en nog meer papierwerk. Elke stap vereist weer een handtekening.

En, terwijl je aan het dagdromen bent over je eerste “grote mensenhuis”, spoken er waarschijnlijk ook nog “wat als” gedachten door je hoofd. Wat als de markt verandert? Wat als je financiën veranderen? Wat als er iets onverwachts gebeurt? Herkenbaar? Geen zorgen, Het zou namelijk zonde zijn als dit je tegenhoudt om jouw woonwensen te realiseren

Ook voor starters zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om een eerste woning te kopen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Vragen over startershypotheek Hoeveel eigen geld nodig hoeveel hypotheek kan ik krijgen Studieschuld

We duiken in jouw financiële cijfers zodat we precies weten wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Welke wensen en behoeften heb je bij het kopen van je eerste woning? Wijk, kamers, tuin, nieuw of bestaand.

We vergelijken alle geldverstrekkers in Nederland en vinden gegarandeerd de laagste hypotheekrente.

Voor de beste hypotheek die past bij jouw situatie… Ook als deze net even anders is.

Iedere (toekomstige) huiseigenaar met vragen over woningbezit, aankoop en hypotheek helpen wij graag met relevante informatie en een passend advies. Volledig afgestemd op hun persoonlijke situatie. We hebben alles in eigen huis om onafhankelijk advies te geven en tot de beste hypotheek te komen voor elk denkbaar klantscenario.

Wij geloven dat een eigen huis bijdraagt aan het geluk van mensen. Dit mogelijk maken is wat ons sinds 1995 elke dag drijft. Sinds onze start hebben we +73.000 hypotheken verstrekt. Maar nog belangrijker, we hebben duizenden klanten geholpen bij het werkelijkheid maken van hun woonwensen. Dit geeft ons de unieke ervaring geeft om voor elke woonsituatie een passende hypotheekoplossing te vinden.

Logo van NBG Hypotheken

Daarom willen wij alles wat je moet weten over het kopen of hebben van een eigen huis makkelijk en toegankelijk maken.

Hypotheken-Scheiden-Snel-Toegankelijk-Online-Hypotheekadvies

Snel en toegankelijk

Het kopen van je eerste huis is een mijlpaal die je nooit zult vergeten. Maar het kan ook een complex proces zijn… Vol met vragen en onzekerheden. We begrijpen dat je dan behoefte hebt aan snelle en makkelijke toegang tot belangrijke informatie.

Wij combineren het beste van twee werelden: moderne digitale tools en persoonlijke ondersteuning van onze ervaren hypotheekadviseurs. Of je nu de voorkeur geeft aan een online afspraak of persoonlijk advies wilt ontvangen in een ontspannen setting, wij zijn er om je te helpen.

Onafhankelijk-Hypotheekadvies-37-geldverstrekkers

Onafhankelijk hypotheekadvies

Het kopen van je eerste woning is een grote stap. Het is dan belangrijk om de beste financiële opties te hebben. Onze hypotheekadviseurs hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan 37 geldverstrekkers in Nederland.

Ze kunnen daardoor onafhankelijk advies geven en hebben de vrijheid om de beste hypotheekoplossing te vinden voor elke situatie. Zo krijg jij een hypotheek die past bij jouw unieke behoeften en toekomstplannen. We geloven in transparantie en eerlijkheid zonder verborgen agenda’s.

Persoonlijk en lokaal

Als je op het punt staat om de sprong te wagen in het diepen om je eerste woning te kopen, is NBG Hypotheken niet alleen een naam – we zijn een betrouwbare aanwezigheid in jouw lokale gemeenschap. Onze adviseurs zijn geworteld in jouw buurt, klaar om jou te begeleiden door het doolhof van hypotheken naar een eerste koopwoning.

Of je nu behoefte hebt aan advies over hypotheekopties, besparingsplannen of andere financiële vraagstukken, onze lokale adviseurs zijn er om je te helpen. Ze begrijpen de unieke uitdagingen van het starter zijn op de huizenmarkt en zijn vastbesloten om jouw reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ontdek hoe wij 73.561 woonwensen hebben vervuld met een droomhuis.

Via internet was ik op zoek naar informatie over een hypotheek. NBG benaderde mij nav informatie aanvraag. Vanaf moment 1 heb ik heel fijn contact ervaren. De adviseur, Ingrid, kwam bij mij thuis voor een advies gesprek. Daarna heb ik ongelofelijk veel hulp en uitleg gehad bij mijn bijzondere situatie. Ingrid heeft haar nek uitgestoken om mij op alle mogelijke manieren te informeren en op de hoogte te houden. Alle medewerkers hebben geen 9-5 mentaliteit en nemen zelfs nog om 23u ‘s avonds contact met je op via mail als er nog iets nodig is of om goed nieuws te delen. Ook heb ik mijn verzekeringen bij hun gezet, superfijne heldere service! Ik ben ontzettend te spreken over NBG en blij dat ik klant ben geworden!

Google Review Logo

Sascha Vrijhof

Edvard heeft ons als starters uitstekend begeleid. Hij nam uitgebreid de tijd om tijdens het intakegesprek alles uit te leggen en om al onze vragen te beantwoorden. Tijdens het aankoopproces keek Edvard mee naar de woningen waarvan wij een goed gevoel hadden, daarover gaf hij zijn bevindingen. Daarnaast heeft hij mij geholpen om mijn bod goed te formuleren. Nadat het bod was goedgekeurd heeft hij zowel de bouwtechnische keuring als de taxatie voor ons geregeld. Ook hier zijn wij erg tevreden over! Al met al, ben ik ontzettend blij dat wij Edvard aan ons zijde hadden tijdens het aankoopproces van een nieuwe woning!

Google Review Logo

Kim Roks

NBG heeft me uitstekend geholpen met het uitzoeken van een hypotheek. Zeer goed bereikbaar, snel en betrouwbaar

Google Review Logo

Dave Cloudt

Mijn vrouw en ik zelf hebben een positief gevoel overgehouden aan de samenwerking met NBG. We willen daarom Jan Dijkerman ook heel erg bedanken voor zijn tijd en geduld. Nu op naar de verbouwingen.

Google Review Logo

Fabian Waanders

Google Review Logo
Advieskeuze Review Logo

Binnen een dag al een gratis afspraak met een adviseur bij jou thuis of online

We analyseren alle aspecten van jouw financiën, woonwensen en hypotheekopties

De financiële klant is goed geregeld zodat jij kan genieten van deze mooie mijlpaal

Vragen over jouw startershypotheek?

Wat is de beste hypotheek voor een starter?

Er zijn 3 gebruikelijke hypotheekvormen: bij een lineaire- en een annuïteitenhypotheek los je maandelijks af en betaal je rente. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente en los je niets af. De hoogte van je hypotheek verandert dus niet.

Het verschil tussen een lineaire en annuïteitenhypotheek is dat je bij lineair gelijkmatig aflost en bij annuïteiten begint met een lagere aflossing en ieder jaar meer gaat aflossen. Hierdoor blijven je maandlasten de gehele looptijd gelijk.

Starters hebben vanaf 2013 alleen bij een lineaire- en een annuïteitenhypotheek recht op hypotheekrenteaftrek. Dit maakt de keuze redelijk eenvoudig.

Welke van de twee voor jou het meeste geschikt is hangt van een aantal dingen af, onder andere van je salaris. Wil je met lage netto maandlasten starten en langzaam aan meer gaan betalen dan kan je kiezen voor de annuïteitenhypotheek.

Een hypotheekadviseur van NBG helpt je graag persoonlijk via een vrijblijvende kennismaking

Hoeveel hypotheek kan een starter krijgen?

Je kan maximaal 100% van de waarde van het huis lenen. Dat is voor een starter niet anders.

Een hypotheekadviseur van NBG helpt je graag persoonlijk via een vrijblijvende kennismaking

Wat is een startershypotheek?

Koop je je eerste eigen woning? Dan sluit je daarvoor waarschijnlijk een startershypotheek af. Dit is niet één specifieke hypotheekvorm. Het houdt simpelweg in dat je voor het eerst een hypotheek afsluit.

Een hypotheekadviseur van NBG helpt je graag persoonlijk via een vrijblijvende kennismaking

Hoeveel eigen geld heb je nodig als starter?

Als je een hypotheek gaat afsluiten, komen daar een aantal kosten bij kijken. Deze kosten kun je sinds 1 januari 2018 niet meer meefinancieren in je hypotheek. Je moet daarom eigen geld inleggen om een hypotheek af te sluiten. Maar hoeveel moet je sparen voor een huis? Je moet dan denken aan een bedrag van ongeveer 4 tot 6 procent van de koopsom.

Een hypotheekadviseur van NBG helpt je graag persoonlijk via een vrijblijvende kennismaking

Ik heb een studieschuld. Is een hypotheek dan mogelijk?

Door het nieuwe leenstelsel hebben starters vaker te maken met een studieschuld. Ook met een studieschuld is het mogelijk een hypotheek af te sluiten. Wel heeft het gevolgen voor het bedrag dat je maximaal kunt lenen. De wegingsfactor voor een studieschuld aangegaan in het oude leenstelsel is nu nog 0,75% en voor leningen aangegaan in het nieuwe leenstelsel 0,45%

Een hypotheekadviseur van NBG helpt je graag persoonlijk via een vrijblijvende kennismaking

Welke financiële regelingen zijn er voor starters?

Het kan zijn dat jouw maximale hypotheekbedrag net te kort schiet voor je woonwensen. Er zijn dan een aantal mogelijkheden en regelingen waarmee die iets duurdere woning wellicht wel binnen bereik komt.

Starterslening
De starterslening is een lening die het verschil overbrugt tussen de koopsom van je huis en de maximale hypotheek die je bij de bank kunt krijgen. Het is een extra lening naast je hypotheek. Een starterslening wordt verstrekt door de gemeente. Bekijk hier welke gemeenten meedoen en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Koopgarant
Met Koopgarant koop je een woning (vaak via een woningcorporatie) voor een lager bedrag dan de actuele marktwaarde. Als je de woning later weer verkoopt, wordt het verschil weer verrekend. Je hebt dus minder hypotheek nodig en dat scheelt in maandlasten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van loting en zijn er bepaalde voorwaarden voor het kortingspercentage en de terugkoopregeling. Bekijk de website van woningcorporaties in jouw gemeente of deze mogelijkheid er ook voor jou is.

Schenken
Vanaf 1 januari 2024 bestaat de eenmalige verhoogde schenking voor de eigen woning niet meer. Deze vrijstelling stond ook bekend als de jubelton.

Familiebank constructie
Ouders kunnen in plaats van schenken ook geld uitlenen aan hun kind(eren) voor een hypotheek. Dit is vaak voor beide partijen financieel voordelig. Als kind kun je de rente namelijk fiscaal aftrekken, mits de voorwaarden overeen komen met een reguliere hypotheek. Ook moet de hypotheek worden aangemeld bij de Belastingdienst en afgelost worden volgens de nieuwe hypotheekregels.
Het voordeel voor ouders is dat de hypotheekrente die zij ontvangen, hoger is dan wanneer het geld op een gewone spaarrekening zou blijven staan. Ouders kunnen er ook voor kiezen om de aflossing en/of rente weer terug te schenken aan het kind. Dit wordt ook wel een leen-schenk-constructie genoemd.
Wil je meer weten over een van deze regelingen? Een van onze hypotheekadviseurs helpt je graag hier optimaal gebruik van te maken.

Een hypotheekadviseur van NBG helpt je graag persoonlijk via een vrijblijvende kennismaking

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Sibren Ekelmans - Hypotheekadviseur
Manouk van de Winkel - Hypotheekadviseur
Bauke Brederveld - Hypotheekadviseur
+79