Home Nieuws WOZ-waarde gestegen? Dan kan mogelijk je hypotheekrente omlaag

WOZ-waarde gestegen? Dan kan mogelijk je hypotheekrente omlaag

Heb jij de WOZ-beschikking al ontvangen? Dan zul je zien dat de gemeente de waarde van je woning fors hoger inschat.

Je kunt bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde, bijvoorbeeld als ja hierdoor teveel belasting betaalt. Maar mogelijk is het slim om eerst te onderzoeken of je hypotheekrente omlaag kan.

Door waardestijging daalt namelijk het percentage van de hypotheeksom in verhouding tot de woningwaarde. Als je hierdoor in een lagere risicoklasse komt, vervalt mogelijk de risicoopslag op je hypotheekrente.

Niet elke bank werkt even goed mee.

Let op: banken passen de hypotheekrente niet altijd automatisch aan. Je moet dan zelf de waarde van de woning aantonen met de WOZ-beschikking. Soms wordt een nieuwe taxatie gevraagd.

Ook is tussentijds de hypotheekrente verlagen niet bij elke bank mogelijk. En heb je een NHG-hypotheek, dan is er geen sprake van risicoklassen en opslagen.

Lukt het niet om tussentijds de hypotheekrente te verlagen. Geen nood. Je kunt altijd de hypotheek oversluiten. De kosten van oversluiten zijn hoger, met name door de boeterente. Maar onderaan de streep ben je vaak goedkoper uit. Je kunt namelijk opnieuw voor de laagste rente in de markt kiezen, ook bij een andere bank.

Ben je benieuwd of jij kunt besparen op je hypotheek. Ga eens vrijblijvend in gesprek met een hypotheekadviseur van NBG.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Dick Nagelhout - Hypotheekadviseur
John Keulen - Hypotheekadviseur
+80

Plaats een reactie

WOZ-waarde gestegen? Dan kan mogelijk je hypotheekrente omlaag