Home Nieuws Hypotheek voor flexwerkers met perspectiefverklaring

Hypotheek voor flexwerkers met perspectiefverklaring

Meer werknemers hebben een flexibel contract. Ook voor hen is het in 2017 mogelijk om een hypotheek te sluiten, namelijk met een perspectiefverklaring.

Meer flexwerkers in Nederland

Om een hypotheek te sluiten is een bestendig inkomen nodig. Een vast contract of intentieverklaring is daarom voor veel geldverstrekkers de norm bij een hypotheek. Nederland kent echter een groeiende groep werknemers met een flexibel arbeidscontract.

Deze flexwerkers werken bijvoorbeeld niet altijd dezelfde uren, zoals bij seizoenswerk of met een 0-urencontract. Of ze hebben geen vaste werkgever, bijvoorbeeld als ze werken voor een uitzend- of detacheringsbureau.

Zij zouden niet in aanmerking komen voor een hypotheek.

Hypotheek voor flexwerkers

Flexwerk betekent niet automatisch dat het inkomen niet bestendig is. Flexibiliteit zorgt er bijvoorbeeld voor dat sneller een nieuwe baan of opdracht wordt gevonden. Daarnaast hebben ook flexwerkers een sociaal vangnet voor als het even tegenzit.

Gelukkig gaan steeds meer geldverstrekkers dit inzien. Zij bieden flexwerkers de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten.

Proef met perspectiefverklaring

Eind vorig jaar is een proef gestart met de perspectiefverklaring.

Uitzendorganisaties spreken met de perspectiefverklaring de verwachting uit dat de werknemer minimaal hetzelfde inkomen in de toekomst kan verwachten. Om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring moet de werknemer in vaste dienst zijn bij het uitzendbureau en minimaal 1 jaar beoordeelbare werkervaring hebben.

Geldverstrekkers kijken met een perspectiefverklaring naar het huidige inkomen én het arbeidsperspectief. De hypotheekmogelijkheden worden bepaald op basis van de opleiding, functie en ervaring van de flexwerker. Ook wordt de situatie op de arbeidsmarkt beoordeeld.

Aan de proef doen de volgende geldverstrekkers en uitzendorganisaties mee:

  • Geldverstrekkers: ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, Regiobank of SNS.
  • Uitzend- en detacheringsbureau’s: Actief Werkt!, Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Lee Hecht Harrison, OTTO Workforce, Pontoon, Randstad, Tempo Team, Timing Uitzendteam, Yacht Driessen HRM en YoungCapital.

Benieuwd naar de hypotheekmogelijkheden met een perspectiefverklaring? Laat een hypotheekadviseur de mogelijkheden berekenen.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

Ani Azatjan
+79

Plaats een reactie