Home Nieuws Controleer uw aflossingsvrije hypotheek

Controleer uw aflossingsvrije hypotheek

Heeft u in het verleden gekozen voor een aflossingsvrije hypotheek? Dan doet u er goed aan om deze te controleren. In de huidige economische situatie loopt u namelijk een verhoogd risico op een restschuld. Door nu actie te ondernemen kunt u problemen in de toekomst voorkomen.

Heb ik een aflossingsvrije hypotheek?

U heeft een aflossingsvrije hypotheek wanneer u tijdens de looptijd van de hypotheek niets aflost en ook geen gegarandeerd vermogen opbouwt. Bekende hypotheekvormen zijn de aflossingsvrije hypotheek en de beleggingshypotheek. Met een aflossingsvrije hypotheek betaalt u de hypotheekschuld aan het einde van de looptijd terug met de opbrengst van de verkoop van uw woning of uw beleggingsportefeuille. De voordelen van een aflossingsvrije hypotheek zijn lage maandlasten en optimaal profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Verhoogd risico

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekproduct met een hoger risico. Voor de aflossing van uw hypotheek bent u namelijk afhankelijk van de opbrengst van de verkoop van uw woning of beleggingsportefeuille. Valt deze opbrengst tegen dan kunt u met een flinke restschuld blijven zitten. Dit scenario lijkt nu werkelijkheid te worden. De volgende onderwerpen zijn nu veel in het nieuws:

  • De huizenprijs daalt.
  • Beleggingsresultaten vallen tegen.
  • Verminderen van de hypotheekrenteaftrek.

Voorkom een restschuld

U kunt een restschuld voorkomen. Controleer om te beginnen uw hypotheek op de volgende punten:

  • De hoogte van de hypotheek
  • De opbouw van de hypotheek (heeft u een aflossingsvrije hypotheek of beleggingshypotheek?).
  • De waarde van uw woning of uw beleggingsportefeuille.

 

Schat vervolgens voor uzelf in of u risico loopt op een restschuld. Wanneer dit het geval is, onderneem dan direct actie. Door alsnog te gaan aflossen of te kiezen voor een hypotheekproduct met een gegarandeerde vermogensopbouw kunt u een restschuld voorkomen.

–> Neem contact op met uw adviseur en samen zoeken we een passende oplossing.

Onze adviseurs staan voor je klaar

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk betrokken en sympathieke professionals. Ze blinken uit in daadkracht en expertise. Zij zijn altijd bereikbaar en altijd dichtbij. Ook bij jou in de buurt.

|
Edvard de Jager - Hypotheekadviseur|
Alain Kock - Hypotheekadviseur
+79

Plaats een reactie