Kopen om te verhuren

Home Jouw situatie Kopen om te verhuren

Kopen om te verhuren

Wil jij een bedrijfs- of woonruimte kopen voor verhuur? Onze adviseurs staan je graag met raad en daad bij tijdens het afsluiten van een vastgoedhypotheek. Dit werkt anders dan het regelen van een ‘normale’ hypotheek. Vaak moet je 20 tot 30% eigen geld inbrengen. Daarnaast is de rente van een vastgoedhypotheek meestal iets hoger.

De tip van onze adviseur

“Bij het afsluiten van een verhuurhypotheek is het belangrijk om goed te kijken naar de fiscale regels. Deze zijn namelijk anders dan bij een reguliere hypotheek. Ook moet je denken aan de juiste juridische documenten. Laat je door professionals ondersteunen om onduidelijkheden met de huurder te voorkomen.”

Erik Nijssen

Hypotheekadviseur

Een afspraak maken met een van onze adviseurs?

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Waar je op moet letten

Een woning kopen om te verhuren kan heel interessant zijn. Wel is het verstandig om te zorgen voor een goede financiële buffer voor het opvangen van eventuele leegstand, ook al klinkt dat onaannemelijk in de huidige markt. Ook kunnen er zaken in de woning kapotgaan of is een verbouwing op termijn noodzakelijk.

Kijk ook goed naar de fiscale regels. Houd rekening met de overdrachtsbelasting en andere kosten koper. De hoogte van de ontvangen huur bepaalt de waarde van de woning in Box 3. Onze adviseur zal dit soort zaken grondig voor je uitzoeken en met je bespreken.

Werk met de juiste juridische documenten. Laat je door professionals ondersteunen om onduidelijkheden met de huurder te voorkomen.

Uitgelichte artikelen

Bekijk meer artikelen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op.

Heb je een dringende vraag? Dan staan onze adviseurs zowel telefonisch als via WhatsApp ook buiten de reguliere openingstijden voor jou klaar!