Hypotheek en scheiden

Hypotheken en scheiden

hypotheek-scheiden
Scheidingsexpert Hypotheken Scheidingen

Ieder scheidingsproces begeleiden we van A tot Z. Gemiddeld gezien beoordelen klanten ons met een 8,3

Er komt veel op je af in deze tijd

Scheiden is nooit gemakkelijk. Het is een tijd van emoties, veranderingen en vaak ook van financiële zorgen. Je hebt jarenlang samen met je partner in een huis gewoond, maar nu staan jullie op het punt om uit elkaar te gaan. Wat nu? Waar moet je aan denken?

Wij weten uit ervaring dat een van de grootste zorgen financiële onzekerheid is. Kun je de hypotheeklasten alleen dragen? Of moet je op zoek naar een andere woning die binnen je nieuwe budget past? Voldoet deze woning dan aan je wensen?

Verder in het proces komen er nog meer uitdagingen op je pad. Onderhandelingen met de hypotheekverstrekker over het overnemen van de hypotheek of het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Dit vergt tijd en energie van je.

Deze vragen kunnen je nachtenlang wakker houden. Het is een complexe en emotionele periode, waarbij zowel praktische als emotionele aspecten samenkomen. Het is dan ook cruciaal om inzicht te krijgen in de financiële mogelijkheden om een gepaste oplossing te vinden voor alle partijen.

Snel een duidelijk beeld van jouw financiële situatie na de scheiding, inclusief hypotheek mogelijkheden.

Inzicht in fiscale implicaties zodat je niet voor onverwachte uitdagingen komt te staan tijdens de scheiding en het leven daarna.

Het begrijpen van je rechten en het navigeren door complexe juridische procedures.

NBG en Scheidingsexpert slaan de handen ineen om jou te ondersteunen tijdens de scheiding

Scheidingsexpert helpt partners om in goed overleg uit elkaar te gaan en het bieden van een totaaloplossing voor het afhandelen van een scheiding. Wij bieden mediation met een oplossing. In 95% van onze mediations lukt de overlegscheiding en komt het niet tot een vechtscheiding. Door al vroeg in het proces een van onze scheidingsexperts te betrekken, ontstaan er meer mogelijkheden op het gebied van woonwensen.

Daarom willen wij alles wat je moet weten over het kopen of hebben van een eigen huis
makkelijk en toegankelijk maken.

Hypotheken-Scheiden-Snel-Toegankelijk-Online-Hypotheekadvies

Snel en toegankelijk

Scheiden kan een emotioneel uitdagende tijd zijn, waarbij je ook nog eens belangrijke financiële beslissingen moet nemen. Wij begrijpen dat je behoefte hebt aan snelle en gemakkelijk toegankelijke ondersteuning.

Daarom combineren we het beste van twee werelden: moderne digitale tools met persoonlijke ondersteuning van onze adviseurs. Of je nu de voorkeur geeft aan een online afspraak of liever persoonlijk advies krijgt bij jou thuis, wij staan voor je klaar om je te begeleiden door dit proces.

Onafhankelijk advies 37 geldverstrekkers

Onafhankelijk advies

Tijdens een scheiding is het belangrijk om te weten dat je de best mogelijke financiële opties hebt. Onze onafhankelijke adviseurs hebben toegang tot meer dan 37 geldverstrekkers in Nederland.

Dat betekent dat we niet gebonden zijn aan slechts één bank of hypotheekverstrekker. We zoeken samen met jou naar de hypotheekoplossing die het beste past bij jouw nieuwe situatie en toekomstplannen, zonder verborgen agenda’s.

Persoonlijk en lokaal

In tijden van verandering en onzekerheid is het fijn om een vertrouwd gezicht in de buurt te hebben. Onze adviseurs wonen en werken verspreid door het hele land waardoor er altijd iemand bij jou in de buurt is om je persoonlijk te ondersteunen.

Of je nu wilt praten over hypotheekopties, financiële planning of andere vragen hebt. Onze lokale adviseurs zijn er voor jou. We begrijpen de uitdagingen van een scheiding en zetten ons in om jouw overgang naar de volgende fase zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ontdek hoe wij 73.561 woonwensen hebben vervuld met een droomhuis.

Enorm tevreden over de dienstverlening. Dit is gestart met een open en vrij gesprek en vervolgens goed advies. Het hele proces is ondersteund via een gebruiksvriendelijke portal.

Google Review Logo

Erwin van Groeninge

Wij zijn heel goed geholpen ook omdat er haast bij was.
Alles werd goed uitgelegd en duidelijk. Altijd bereikbaar, zelfs in het weekend….bedankt Alain Kock.

Google Review Logo

Carola Keizer

Fantastisch.

Nooit gedacht dat ik mn huis na de scheiding zou kunnen overnemen, maar Remko en Karin hebben t mogelijk gemaakt.

Google Review Logo

Henk de Bont

Super begeleiding en snel handelend!
Je hoeft zelf weinig te doen, hun zorgen dat alles tip top geregeld wordt! Patrick de Velde harsenhorst, heeft ons altijd super handig via whatsapp een snelle en goed reactie kunnen geven. Hierdoor lopen wij nooit lang rond zonder onzekerheid!

Google Review Logo

Camiel Wijlhuizen

Google Review Logo
Advieskeuze Review Logo

Binnen een dag al een gratis afspraak met een adviseur bij jou thuis of online

Alle aspecten rondom de scheiding worden tegelijkertijd en in samenhang bekeken.

De praktische kant is geregeld waardoor je ook emotioneel weer snel op je benen staat.

Vragen over jouw scheiding?

Hoe kan ik mijn partner uitkopen?

Wanneer je je partner uitkoopt, betekent dit dat je de hypotheek alleen moet kunnen dragen. De hypotheekverstrekker beoordeelt of je voldoende inkomen hebt om deze lasten te kunnen betalen.

Moet je bijvoorbeeld alimentatie betalen, dan krijg je mogelijk minder hypotheek.

Tegenwoordig is er vaak overwaarde op de woning. De vertrekkende partner maakt dan aanspraak op de helft van deze overwaarde. Dit verschuldigde bedrag aan de ex-partner kan mogelijk worden opgenomen in je hypotheek. Mocht er toch sprake zijn van onderwaarde, moet juist de partner die vertrekt geld toeleggen.

Onze rekenhulp geeft een eerste indruk van wat je kunt lenen. Echtscheiding is echter maatwerk. Banken gaan in deze situatie vaak coulanter met de hypotheeknormen.

Kan ik al een huis kopen voordat de scheiding rond is?

Koop je een woning vóórdat het verzoek tot echtscheiding is ingediend, dan valt deze in de gemeenschap.

Wanneer jullie in gemeenschap van goederen getrouwd zijn, en/of het verzoek tot echtscheiding is nog niet ingediend, heb je voor de koop van een nieuwe woning toestemming nodig van je (ex-)partner. Je kunt deze toestemming in het echtscheidingsconvenant opnemen. Je (ex-)partner geeft daarbij aan geen mede-eigenaar te worden van de woning. Wanneer jullie definitief gescheiden zijn, zal de woning met terugwerkende kracht in het privé-vermogen vallen.

Weigert je (ex-)partner toestemming te verlenen en is hiervoor geen gegronde reden, dan kun je aan de rechter een verzoek tot machtiging indienen. Deze machtiging maakt het dan alsnog mogelijk om de woning privé te kopen.

Wat is de invloed van alimentatie op mijn hypotheek?

Als je alimentatie ontvangt of betaalt, kan dat gevolgen hebben voor je (nieuwe) hypotheek. Bij het verstrekken van een hypotheek kijkt de bank namelijk naar je opgebouwde vermogen, je inkomen en je financiële verplichtingen.

Als je alimentatie ontvangt, betekent dit niet persé dat je een hogere hypotheek kunt afsluiten. Kinderalimentatie wordt namelijk niet als inkomen gezien. Eventuele partneralimentatie wel. Het is echter voor de bank wel een onzekere inkomensfactor, omdat partneralimentatie niet voor altijd is.

Als je kinderalimentatie betaalt, heeft dit geen invloed op de hoogte van een nieuwe hypotheek. Partneralimentatie ziet de bank wel als een financiële verplichting. Je kunt daardoor dus minder geld lenen. De regels per hypotheekverstrekker lopen uiteen. Neem contact op met een van onze hypotheekadviseurs. Zij vertellen je hier graag meer over.

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Raymond Caubergh - Hypotheekadviseur
Engin Akcatepe - Hypotheekadviseur||erkend-financieel-adviseur
|
+78