Hypotheek en pensioen

Hypotheken en pensioen

Hypotheek en Pensioen
Smiling Elderly Spouses Checking Receipts While Planning Family Budget At Home, Happy Married Senior Couple Counting Monthly Spends, Sitting At Table With Laptop In Kitchen, Closeup Shot

Super tevreden, geven direct antwoord! Onze hypotheek was vliegensvlug geregeld! Wij bedanken NBG Hypotheken!

Google Review Logo

Rachel Ketelaars

Kundige adviseur, denkt mee en reageert snel. Makkelijk benaderbaar en duidelijke uitleg over ingewikkelde onderwerpen. Wij zijn heel goed geholpen

Google Review Logo

Petra Veltink

Google Review Logo
Advieskeuze Review Logo

Wat is de invloed van jouw (toekomstig) pensioen op je hypotheek en woonsituatie?

Misschien kijk je er naar uit om te stoppen met werken en eindelijk te gaan genieten van meer vrije tijd. Of, misschien wil je nog een aantal jaartjes door omdat je het goed naar je zin hebt. Waarom zou je dan thuis gaan zitten? Nog een mogelijkheid is dat je al even met pensioen bent, maar toch heb je nog verschillende woonwensen. Logisch.

Hoe dan ook, als je richting je pensioengerechtigde leeftijd gaat of al gepasseerd bent, veranderen er een aantal dingen op financieel gebied. Ben je 57 jaar of ouder, dan gaan hypotheekaanbieders voor jouw hypotheekberekening stapsgewijs steeds meer naar je toekomstige pensioeninkomen kijken.

Dit heeft in de meeste gevallen invloed op jouw financiële mogelijkheden. Je hebt nog mooie woonplannen, maar je gaat waarschijnlijk minder verdienen nadat je met pensioen gaat. Kan je de hypotheeklasten dan nog betalen? Misschien wil je nog een keer verhuizen of jouw huidige woning verbouwen.

Het zou zonde zijn als deze woonwensen dan niet te realiseren zijn. Het is dan ook zaak om ruim van te voren inzicht te krijgen in jouw financiële situatie. Er is namelijk ook na je 57e meer mogelijk qua hypotheek dan je denkt.

Hypotheek Pensioen Waar moet je aan denken

Een duidelijk beeld van jouw door de jaren heen opgebouwde pensioen en toekomstige financiële situatie.

Welke wensen en behoeften heb je na jouw pensioen? Verhuizen, verbouwen, overwinteren in het buitenland.

Overzicht van de financiële stappen die jij kan zetten om deze woonwensen ook echt te realiseren.

Voor de beste hypotheek die past bij jouw situatie… Ook als deze net even anders is.

Iedere (toekomstige) huiseigenaar met vragen over woningbezit, aankoop en hypotheek helpen wij graag met relevante informatie en een passend advies. Volledig afgestemd op hun persoonlijke situatie. We hebben alles in eigen huis om onafhankelijk advies te geven en tot de beste hypotheek te komen voor elk denkbaar klantscenario.

Wij geloven dat een eigen huis bijdraagt aan het geluk van mensen. Dit mogelijk maken is wat ons sinds 1995 elke dag drijft. Sinds onze start hebben we +73.000 hypotheken verstrekt. Maar nog belangrijker, we hebben duizenden klanten geholpen bij het werkelijkheid maken van hun woonwensen. Dit geeft ons de unieke ervaring geeft om voor elke woonsituatie een passende hypotheekoplossing te vinden.

Logo van NBG Hypotheken

Daarom willen wij alles wat je moet weten over het kopen of hebben van een eigen huis makkelijk en toegankelijk maken.

Hypotheken-Scheiden-Snel-Toegankelijk-Online-Hypotheekadvies

Snel en toegankelijk

Het plannen van je financiën richting of na je pensioen brengt vaak vragen met zich mee over hoe je (toekomstige) woonplannen zich verhouden tot je inkomen. We begrijpen dat je snel en gemakkelijk toegang wil tot ondersteuning zodat je zonder geldzorgen kan gaan genieten van deze volgende levensfase.

Daarom combineren we het beste van twee werelden: moderne digitale tools met persoonlijke ondersteuning van onze adviseurs. Of je nu de voorkeur geeft aan een online afspraak of liever persoonlijk advies krijgt bij jou thuis, wij staan voor je klaar om al je vragen over hypotheken en pensioen te beantwoorden.

Onafhankelijk-Hypotheekadvies-37-geldverstrekkers

Onafhankelijk hypotheekadvies

Bij het plannen van je financiën voor je pensioen is het cruciaal om te weten dat je de best mogelijke opties hebt. Onze onafhankelijke adviseurs hebben toegang tot meer dan 37 geldverstrekkers in Nederland.

Dat betekent dat we niet gebonden zijn aan slechts één bank of hypotheekverstrekker. We streven ernaar om samen met jou de hypotheek- en pensioenoplossing te vinden die het beste aansluiten bij jouw nieuwe levensfase en toekomstplannen. Volledig onafhankelijk zonder verborgen agenda’s.

Persoonlijk en lokaal

Wanneer je je financiën voor je pensioen plant, is het fijn om een bekende en vertrouwde adviseur te hebben. NBG adviseurs wonen en werken bij jouw in de buurt. Hierdoor is er altijd iemand in jouw lokale omgeving om je persoonlijk te ondersteunen.

Of je nu behoefte hebt aan advies over hypotheekopties, pensioenplanning of andere financiële vraagstukken, onze lokale adviseurs zijn er om je te helpen. We begrijpen de nuances van financiële planning richting je pensioen en zijn er om je te begeleiden naar of tijdens deze nieuwe levensfase zodat je zorgeloos kan genieten.

Ontdek hoe wij 73.561 woonwensen hebben vervuld met een droomhuis.

Fijne persoonlijke, doch professionele begeleiding, snelle terug koppeling op vragen. Voor mij was dat heel belangrijk en ik ben zeer tevreden.

Google Review Logo

Tineke Krul

We zijn zeer en deskundig geholpen door NBG hypotheken, goede uitleg en je kunt bellen en mailen voor vragen, en krijgt snel antwoord terug. Ze zetten alles in een inzichtelijk dossiers, waar je zelf alles in kunt zien.
Dus zeer tevreden over NBG hypotheken

Google Review Logo

Eric Krijgsveld

NBG heeft me uitstekend geholpen met het uitzoeken van een hypotheek. Zeer goed bereikbaar, snel en betrouwbaar

Google Review Logo

Dave Cloudt

Mijn vrouw en ik zelf hebben een positief gevoel overgehouden aan de samenwerking met NBG. We willen daarom Jan Dijkerman ook heel erg bedanken voor zijn tijd en geduld. Nu op naar de verbouwingen.

Google Review Logo

Fabian Waanders

Google Review Logo
Advieskeuze Review Logo

Binnen een dag al een gratis afspraak met een adviseur bij jou thuis of online

We analyseren alle aspecten van jouw hypotheek, pensioen en woonwensen

De financiële klant is geregeld zodat jij kan genieten tijdens deze levensfase

Vragen over hypotheken en pensioen?

Hoe beïnvloedt mijn pensioeninkomen mijn hypotheekmogelijkheden?

Je pensioeninkomen kan vanaf 57 jaar (10 jaar voor pensioensleeftijd) invloed hebben op hoeveel hypotheek je kan krijgen. Geldverstrekkers kijken naar je totale inkomen, inclusief tijdens je pensioen, om te bepalen hoeveel je kan lenen. Een lager pensioeninkomen kan betekenen dat je minder kunt lenen dan toen je nog werkte.

Kan je nog een hypotheek krijgen als je met pensioen bent?

Ja, ook als je met pensioen bent, kun je een hypotheek krijgen. Geldverstrekkers kijken naar je pensioeninkomen en andere bronnen van inkomen, zoals AOW of eventuele andere inkomsten, om te bepalen of je de hypotheeklasten kunt dragen.
Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Zeker wanneer je een kundige adviseur hebt die de complexe wereld van hypotheken en pensioenen kent.

Kan je een huis kopen als je gepensioneerd bent?

Ja, het is mogelijk om een huis te kopen als je gepensioneerd bent. Geldverstrekkers beoordelen je financiële situatie, inclusief je pensioeninkomen, om te bepalen of je in staat bent om de hypotheeklasten te betalen. Wanneer de waarde van de woning lager is dan de maximale hypotheek die je aankan tijdens je pensioen, kan je deze woning kopen.

Wat is een senioren hypotheek?

Een senioren hypotheek is een hypotheek speciaal ontworpen voor mensen boven een bepaalde leeftijd, vaak gepensioneerden. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken als je je overwaarde wil opnemen of wanneer je een woning koopt. Voor gepensioneerden gelden andere regels voor de berekenen van hun maximale hypotheek. Sommige regels zijn minder streng, waardoor je als gepensioneerde mogelijk meer mogelijkheden hebt.
Een senioren hypotheek is een verzamelnaam van allerlei soorten hypotheken die je kan afsluiten wanneer je gepensioneerd bent. Het biedt flexibele voorwaarden, zoals lagere maandlasten, en is afgestemd op de financiële behoeften van senioren.

Waarom een pensioenoverzicht voor mijn hypotheek?

Een pensioenoverzicht is belangrijk bij het aanvragen van een hypotheek omdat geldverstrekkers willen weten hoeveel pensioeninkomen je hebt en hoe lang dit zal duren. Dit helpt hen bij het beoordelen van je financiële situatie en hypotheekmogelijkheden.

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Steven van Koppen - Hypotheekadviseur
Jan Willem Verploegh - Hypotheekadviseur
Jacqueline van der Vliet - Hypotheekadviseur
+80