Home Jouw situatie Mijn eerste woning kopen

Mijn eerste woning kopen

Spannend, je gaat je eerste woning kopen! We begrijpen dat je dan veel vragen hebt. Hoeveel kan ik lenen? Wat zijn de mogelijkheden als ik een studieschuld heb? Welke financiële regelingen zijn er voor starters? Alles over een startershypotheek vind je hier, overzichtelijk op een pagina.

Bij NBG vergelijken we alle hypotheekaanbieders. Zo krijg je altijd de laagste rente en zorgen we voor een hypotheek die bij jou past, nu en in de toekomst.

De tip van onze adviseur

“Denk bij het afsluiten van je startershypotheek verder dan een zo laag mogelijke rente. Er zijn namelijk ook andere belangrijke voorwaarden. Zoals de geldigheid van de offerte, de mogelijkheid tot extra aflossen en rentekorting. Dit zijn allemaal zaken die je met je adviseur bespreekt.”

Jeroen van Grinsven

Hypotheekadviseur

Een afspraak maken met een van onze adviseurs?

Vragen bij de aankoop van jouw eerste woning

Ik heb een studieschuld. Is een hypotheek dan mogelijk?
Veel starters op de woningmarkt hebben een studieschuld. Toch kun je ook dan gewoon een hypotheek krijgen. Wel heeft het invloed op jouw maximale hypotheek. Deze telt in vergelijking met andere schulden minder zwaar mee.
Wat betekent kosten koper?
Dat zijn de aankoop- en financieringskosten. De kosten koper bedragen gemiddeld 3% van de koopsom. Deze kosten tel je bij de koopsom op. Houd er rekening mee dat je de kosten koper niet kunt financieren en dus uit eigen zak betaalt.
Uit welke hypotheekvormen kan ik kiezen?
Er zijn 3 gebruikelijke hypotheekvormen: bij een lineaire- en een annuïteitenhypotheek los je maandelijks af en betaal je rente. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente en los je niets af. De hoogte van je hypotheek verandert dus niet. Het verschil tussen een lineaire en annuïteitenhypotheek is dat je bij lineair gelijkmatig aflost en bij annuïteiten begint met een lagere aflossing en ieder jaar meer gaat aflossen. Hierdoor blijven je maandlasten de gehele looptijd gelijk.
Welke financiële regelingen zijn er voor starters?
Het kan zijn dat jouw maximale hypotheekbedrag net te laag is voor jouw woonwensen. Er zijn mogelijkheden en regelingen waarmee die duurdere woning misschien wèl binnen bereik komt.
Ik heb een tijdelijk contract. Kan ik een hypotheek krijgen?
Een tijdelijk contract hoeft zeker geen beperking te zijn bij de aankoop van jouw eerste woning. De meeste hypotheekaanbieders accepteren een werkgeversverklaring (loondienst), een perspectiefverklaring (uitzendkracht) of een inkomensverklaring voor ondernemers voor het vaststellen van je inkomenszekerheid.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Uitgelichte artikelen

Bekijk meer artikelen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op.

Heb je een dringende vraag? Dan staan onze adviseurs zowel telefonisch als via WhatsApp ook buiten de reguliere openingstijden voor jou klaar!