Bijzondere situatie

Home Jouw situatie Bijzondere situatie

Bijzondere situatie

Een passende en betaalbare hypotheek voor iedereen. Ook als je situatie net even anders is. Dat is wat ons drijft. Ben je bijvoorbeeld een expat of wil je een winkelpand aankopen? Onze adviseurs staan voor je klaar met persoonlijk advies.

Vragen bij de aankoop van jouw eerste woning

Je rentevaste periode loopt binnenkort af

Tussen de 1 tot 3 maanden voordat je rentevaste periode afloopt, ontvang je van je hypotheekaanbieder een nieuw voorstel. Het exacte moment verschilt per aanbieder. Op de einddatum van je rentevaste periode kun je zonder boeterente je hypotheek oversluiten. Een belangrijk moment dus en daarom is het verstandig om dat aanbod goed tegen het licht te houden. Dit kan je mogelijk veel geld besparen.

Je hebt een buitenlands paspoort

Heb je een paspoort van één van de landen van de Europese Unie? Dan zal dit weinig tot geen effect hebben op je hypotheekaanvraag. Met een paspoort van buiten de EU is het verstandig om vooraf je mogelijkheden in kaart te brengen. Vaak is een belangrijke voorwaarde dat je kunt aantonen dat Nederland voor langere tijd je vaste verblijfplaats zal zijn. Soms is het noodzakelijk dat je al enige tijd in Nederland verblijft. De hypotheekaanbieder zal zeer waarschijnlijk ook inzicht willen hebben in je kredietscore uit het land waar je voorheen woonde.

Je bent een expat

Je inkomen als expat valt onder aparte wet- en regelgeving. Dat heeft invloed op de manier waarop aanbieders jouw hypotheekaanvraag beoordelen. Ook je nationaliteit speelt een rol bij het bepalen van de mogelijkheden. We nodigen je uit om hierover alvast met één van onze adviseurs van gedachten te wisselen. De hypotheekaanbieder zal zeer waarschijnlijk ook inzicht willen hebben in je kredietscore uit het land waar je voorheen woonde.

Een hypotheek voor de aankoop van een woonboerderij met agrarische grond

Veel hypotheekaanbieders zijn niet gespecialiseerd in het verstrekken van woningfinancieringen waar een stuk agrarische grond bij hoort. Het financieren van dit soort woningen is daardoor complex. Niet elke hypotheekaanbieder zal je een hypotheek willen verstrekken, maar wij zoeken graag voor je uit wat de mogelijkheden zijn.

Een hypotheek voor de aankoop van een woonwinkelpand

Je financieringsmogelijkheden en de te volgen procedure hangen samen met de wijze waarop jij het pand gaat gebruiken. Ga je het alleen privé gebruiken, dan zul je dit moeten aantonen. Ook als volledig privé-gebruik aannemelijk is, dan kun je nog steeds maar bij een beperkt aantal hypotheekaanbieders terecht. Ga je het pand ook zakelijk gebruiken, dan gelden er andere regels, zowel op fiscaal als op hypothecair gebied. Het is goed om hierover tijdig met onze adviseurs contact op te nemen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Uitgelichte artikelen

Bekijk meer artikelen

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op.

Heb je een dringende vraag? Dan staan onze adviseurs zowel telefonisch als via WhatsApp ook buiten de reguliere openingstijden voor jou klaar!